avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara. Doresc transcrierea certificatului de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara. Doresc transcrierea certificatului de nastere al ...

Buna seara. Doresc transcrierea certificatului de nastere al copilului născut in străinătate. Certificatul de nastere a fost intregistrat prima data cu numele meu de domnișoara. M-am căsătorit in străinătate și am reinregistrat certificatul de nastere unde am luat numele soțului. La momentul transcrierii acestui certificat la consulatul roman am întâmpinat o problema: transcrierea nu se poate face deoarece la momentul nașterii aveam numele de domnișoara iar acum figurez cu numele soțului in noul certificat de nastere.
Autoritățile străine mi-au spus ca nu pot anula și nici rescrie certificatul deoarce totul a fost corect scris la momentul înregistrării. Pe certificatul de nastere străin este menționat numele preluat dar și numele meu anterior de domnișoara.
Între timp am divorțat, și am revenit la numele meu de fată, nu am avut posibilitatea de a transcrie căsătoria și divorțul deoarece au fost probleme cu actele. Din ce am inteles este nevoie de actele fostului soț pt a înscrie căsătoria. Ce opțiuni am pentru a înscrie căsătorie, divorț și pt a face recunoscut certificatul de nastere și de a obține pașaport românesc pentru copil având în vedere ca tatăl este cetățean străin și nu va fi prezent?
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2024
Ama0211, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 08:21, 17 Ianuarie 2024
Nu puteti sa ii faceri pasaport străin?
Si când veniți în tata sa transcrieri actele.
Dacă divortul a avut loc în străinătate, ținând cont ca a fost un divort cu copil minor la mijloc, trebuie sa transcrieti și divortul în România, prin instanta de judecata mai întâi și sa-l inregistrati ulterior la starea civila.
Contactați un avocat și luati procedurile pas cu pas, pentru ca sunt multe etape suprapuse.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Optiuni transcriere certificat nastere mihaela_lore mihaela_lore Buna seara. Doresc transcrierea certificatului de nastere al copilului născut in străinătate. Certificatul de nastere a fost intregistrat prima data cu ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte anutsa22 anutsa22 Buna ziua! As vrea sa adresez o intrebare. Sunt moldoveanca sunt casatorita cu un roman, documentele mele au ramas pe numele de familie de fata , trebuie ... (vezi toată discuția)
Acte căsătorie Claus1988 Claus1988 Buna ziua , locuiesc in Danemarca cu domiciliu rămas pe buletin in România , in Danemarca m-am căsătorit cu o cetățeana de origine ucraineana care in ... (vezi toată discuția)