avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Mama mea a facut un antecontract cu un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Mama mea a facut un antecontract cu un dezvoltator, ...

Buna ziua. Mama mea a facut un antecontract cu un dezvoltator, achitand suma integrala din antecontract pentru un apartament. Dezvoltatorul a depasit termenul de finalizare cu 1 an, intre timp au fost facute prelungiri si am obtinut de la el in acte aditionale ale prelungirilor, penalizare de 200 EUR pentru fiecare luna intarziata. Acum in februarie o sa fie iar termen scadent pentru semnare si din nou nu este gata. As vrea sa ii cer penalizari mai substantiale.
Mentionez ca dezvoltatorul a declarat in acte la inceput ca imobilul nu face parte din niciun litigu, dar dupa semnare si virament am aflat ca imobilul era implicat in 2 litigii in curs de desfasurare. Intre timp s-au inchis si el a castigat.
Eu consider ca a facut fals in acte si inselaciune, inselaciune pentru ca daca mama mea stia ca imobilul este implicat in 2 litigii nu semna, nu vira nimic, pentru ca litigiile au intarziat lucrarile, iar fals in acte pentru ca a declarat ca nu face parte in vreun litigiu si a mintit.

Ce drepturi am de a cere penalizari mai mari sau cum pot negocia avand faptele dezvoltatorului care nu mi se par de buna credinta?
Mentionez ca dezvoltatorul a declarat in acte ca imobilul nu face parte din niciun litigu, dar dupa semnare si virament am aflat ca imobilul era implicat in 2 litigii in curs de desfasurare.
Eu consider ca a facut fals in acte si inselaciune, inselaciune pentru ca daca mama mea stia ca imobilul este implicat in 2 litigii nu semna, nu vira nimic, iar fals in acte pentru ca a declarat ca nu face parte in vreun litigiu si a mintit.
Cel mai recent răspuns: George.Alexandru. , utilizator 11:15, 19 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca vreti sa-l actionati in justitie pentru fals si inselaciune, faceti o plangere penala. dupa mine s-ar incadra doar la inselaciune. si cum mama dvs a fost de acord cu urmarile si a primit si despagubiri se cam cheama ca s-au impacat, insa puteti incerca.
mama dvs poate cere oricat, insa, fiind vorba de un act aditional, acesta trebuie sa fie agreat de ambele parti.
pentru niste sfaturi personalizate e de preferat sa angajati un avocat
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate retragere dintr-un antecontract de vanzare cumparare ... George.Alexandru. George.Alexandru. Posibilitate retragere dintr-un antecontract de vanzare cumparare apartament sau reclamatii ce pot fi aduse vanzatorului promitator pentru a grabi ... (vezi toată discuția)
Antecontract penal !!! realestate realestate Salutare la toata lumea, povestea pe scurt: Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare a unor drepturi litigioase ce poata asupra unui imobil, in ... (vezi toată discuția)
Antecontract mikiyy mikiyy am si eu o mica problema. am facut un antecontract pe un apartament, totul este scris clar insa persoana care a vrut sa cumpere nu mai doreste si ne-a ... (vezi toată discuția)