avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua ! Soțul meu plătește pensie alimentară ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua ! Soțul meu plătește pensie alimentară 25% pentru ...

Bună ziua ! Soțul meu plătește pensie alimentară 25% pentru copilul din prima căsătorie. A depus dosar pt reducerea procentului pt ca împreună am făcut un copil acum câteva luni. Fosta lui sotie a depus contestație, justificând ca a doilea copil nu constituie motiv pt reducerea pensiei alimentare și motivând de asemenea ca soțul meu nu a-a implicat în creșterea primului copil (ceea ce nu e adevărat, inclusiv eu m-am implicat).
Ce e de făcut ? Nu este legal totuși să se reducă pensia dacă apare al doilea copil? Nu trebuie îndeplinite și nevoile acestuia ? Vă rog dacă îmi puteți oferi un sfat ! Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:21, 18 Ianuarie 2024
Legal ar trebui sa se reduca suma platita primului copil, se poate cere maxim 1/3 din venitul sotului daca sunt 2 copii la mijloc, pentru ambii copii. Adica in jur de 16,5% pentru un copil..

Discutati cu un avocat si vedeti care sunt pasii, aratati instantei cu bonuri, facturi, martori ca ati contribuit pana acum la intretinerea acelui copil si o sa o faceti si in continuare, pe langa pensia in cauza.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2024
Ionut.ion, utilizator
bineinteles ca se va reduce.oricat s-ar opune sotia.
oricum si daca nu ar fi fost implicat, nu se compenseaza cu bani.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie alimentara LaurentiuF LaurentiuF Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea unui aspect privind calculul pensiei alimentare, pentru speta de mai jos: In urma divortului din ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara razvan993 razvan993 buna ziua daca ma poate ajuta cineva cu un raspun,am 2 copii unul il am in afara casatoriei pt care platesc pensia alimentara minim pe economie pt ca nu lucrz ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara avy55 avy55 primesc aceeasi pensie alimentara pt copil din 2007! aceasta se mai mareste sau e definitiva? in hotarare spune ca va primi suma de 139 ron pana ce copilul va ... (vezi toată discuția)