avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insusire identitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insusire identitate

Am fost contactat telefonic de un agent de la sectia locala de politie cum ca ar avea nevoie de niste informatii legate de o vizita pe care am facut-o unui detinut la penitenciar acum 8 ani. Aparent, CNP-ul meu apare in lista de vizite sau in registrul lor de acolo. Problema e ca nu am avut niciodata de a face cu niciun detinut si in niciun caz nu am vizitat vreodata pe cineva la vreun penitenciar. A ramas ca agentul va verifica din nou datele, dar spunea ca nu prea are cum sa fi inregistrat gresit cei de la penitenciar CNP-ul. In caz ca ei verifica si insista ca datele sunt corecte, ce ar trebui sa fac mai departe? Declaratie scrisa la sectie? Plangere pentru fals privind identitatea? Mentionez ca inca nu cunosc detalii concrete despre ce informatii asteapta de la mine.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2024
calinn_g, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:31, 19 Ianuarie 2024
Buna ziua, in primul rand cred ca ar trebui sa vedeti daca persoana care v-a sunat are intr-adevar calitatea pe care si-o aroga. In al doilea rand, abia dupa ce se va clarifica situatia cu CNP-ul dvs., veti putea analiza ce demersuri pot fi intreprinse. Aveti grija sa nu fie o inselaciune si sa dati datele dvs. personale unor persoane care se pretind a fi altcineva decat sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema fals/ uz de fals/ inselaciune bughi86 bughi86 Acum un an de zile am luat cateva credite de la un IFN .. Am folosit cnp ul unei cunostine si o ruda. Am prezentat doamnei de la IFN ul respectiv copiile dupa ... (vezi toată discuția)
Inscrierea cnp-ului in factura catre persoana fizica ramona231 ramona231 Lucrez intr-un program de contabilitate care nu imi permite sa facturez catre persoane fizice fara sa introduc CNP-ul acestora. Pot sa trec un CNP oarecare, ... (vezi toată discuția)
Cum mă pot apăra de compania de recuperare kredyt incaso, care ... Andri474 Andri474 Cum mă pot apăra de compania de recuperare Kredyt Incaso, care a înregistrat o creanță despre care nu am fost notificat de fostul cedent? Aparent, în ... (vezi toată discuția)