avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema Fals/ Uz de fals/ inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema Fals/ Uz de fals/ inselaciune

Acum un an de zile am luat cateva credite de la un IFN .. Am folosit cnp ul unei cunostine si o ruda. Am prezentat doamnei de la IFN ul respectiv copiile dupa buletinele "prelucrate" cu poza mea si datele lor impreuna cu adeverinte stampilate de catre firma mea, Acum o saptamana m-au sunat cei de la IFN si mi-au spus ca au formulat o plangere penala la Parchet, intre timp am fost sunat de catre un domn de la politia judeteana caruia i.am raspuns apoi cand s-a recomandat i-am inchis. Ieri primesc veste ca ruda mea a fost chemata sa dea declaratie si a fost intrebata daca ma cunoaste dupa poza.. aceasta a rapuns ca nu...ca sa ma ajute cred.. Intrebarea mea este: la ce pot fii incadrat,la ce sa ma astept daca ma duc sa dau declaratie. O sa fiu arestat preventiv? daca recunosc fapta, sau ce pedeapsa risc apoi si dac am vreo sansa la pedeapsa cu suspendare.. Mentionez ca e singura abatere..cea mai mare prostie din viata mea.Ce imi recomandati...sa ma duc sa declar si sa recunosc fapta sau sa astept...
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 20:18, 28 Ianuarie 2014
In primul rand sa achitati sumele de bani daca nu ati platit.
Buna ziua,

Buletine prelucrate = fals material si cel mai probabil si fals privind identitatea, folosirea lor = uz de fals, credite luate = inselaciune.

Sfat: daca va mai cauta cei de la politie, mergeti sa dati declaratii macar sa dati dovada de buna credinta (cat se poate acum). Ar fi foarte bine sa discutati si cu un avocat, preferabil anterior declaratiilor si sa vina cu dvs la politie.

Pedeapsa depinde de judecator, nu prea va poate spune nimeni cat va da. Depinde si de incadrare... spre exemplu inselaciunea poate fi forma simpla ori chiar cu consecinte deosebit de grave in functie de suma luata.

E posibil sa va dea cu suspendare, fiind prima abatere, dar asta depinde foarte mult de incadrare, de judecator si de aparare.

Vorbiti cu un avocat mai in detaliu!

Succes!
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
Dana Fatol, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu buletinul, in numele meu Naomi94 Naomi94 Buna ziua! In urma unui anunt de pe olx cu o masina de vanzare in leasing, am trimis pe whatsapp poza cu buletinul pentru a face un calcul de leasing. Nu am ... (vezi toată discuția)
Delapidare vior81 vior81 am lucrat la o firma ca agent de vanzaride unde am fost dat in judecata pentru dlapidare,fals in inscrisuri sub semnatura privata. as dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
înºelãciune sau fals??? ContSters77368 ContSters77368 Bună ziua. Pe scurt am să povestesc cele întânplate cu rugămintea ca să mă îndrumaţi ce să fac. În anul 2006 mi-am falsificat c.i prin aplicarea ... (vezi toată discuția)