avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nu este cumva o greșeală la L360/2023 la art 88 pct ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nu este cumva o greșeală la L360/2023 la art 88 pct a? Eu am ...

Nu este cumva o greșeală la L360/2023 la art 88 pct a? Eu am 24 ani și 9 luni lucrate în grupa a doua, sunt pensionar de 7 ani, și înseamnă că voi primi la recalcularea din septembrie pe lângă pct care le am încă 77 pct suplimentar? Nu prea cred!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 20:26, 18 Ianuarie 2024
NU , stimate @tomadorel , in primul rand , dvs. fiind pensionar deja , ati primit - pentru perioada lucrata in grupa a 2-a - un spor de 25% la punctajul lunar , prin urmare nu veti mai primi nimic pentru munca in grupa . Pentru cei care se vor pensiona dupa 01.09.2024 , acest spor in procent se inlocuieste cu unul fix de 0,25 puncte lunare . In 12 luni , se primesc 12 x 0,25 , ceea ce mareste punctajul anual cu exact 0,25 puncte ( 12 x 0,25 /12 ) . Punctajul de pensie este suma punctajelor ANUALE ( nu lunare ) . Iar punctajul anual se calculeaza adunand punctajul pe fiecare luna din acel an si impartind la 12 . Nu e nici o greseala in acel articol , dvs. ati interpretat eronat .
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se va intampla cu punctele din decizia de pensionare, atunci ... aenimnairam aenimnairam Ce se va intampla cu punctele din decizia de pensionare, atunci cand va incepe recalcularea din 2024 ? (vezi toată discuția)
Bună ziua dacă as avea minim cotizat 15 ani și pe urma as ... Banu Cristiana Banu Cristiana Bună ziua dacă as avea minim cotizat 15 ani și pe urma as reduce la 6ore programul, cam cât ar ajunge pensia? (vezi toată discuția)