avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Va deranjez cu cateva intrebari care va pot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Va deranjez cu cateva intrebari care va pot parea ...

Buna ziua! Va deranjez cu cateva intrebari care va pot parea banale dar chiar nu stiu cum si ce sa fac. Locuiesc in UK cu sotia si cei doi copii minori iar impreuna cu aceasta am hotarat sa divortam. Casa unde locuim este cumparata in vara anului trecut cu ajutorul bancii, la fel si o garsoniera in Romania achizionata in urma cu cativa ani! Prima intrebare este daca putem tine dupa partajare garsoniera ca si coproprietari, si daca in cazul in care unul dintre noi se razgandeste in timp o putem vinde si imparti valoarea ramasa dupa achitarea bancii? Cea de-a doua intrebare este legata de custodia copiilor. Eu imi doresc foarte mult custodia ambilor copii dar din pacate acelasi lucru il vrea si ea. Credeti ca am vreo sansa sa primesc in instanta custodia a macar unuia dintre ei? Va multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:11, 19 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in privinta bunurilor comune, in caz de divort partajul nu este obligatoriu dar desigur, ambele parti trebuie sa fie de acord sa ramana in indiviziune. Imobilele le puteti vinde oricand, chiar fara partaj, cu acordul tuturor coproprietarilor si eventual al bancii daca creditul este la momentul vanzarii in derulare sau le puteti vinde dupa partaj, daca va vor fi atribuite dvs.
In privinta custodiei copiilor, doar instanta de judecata poate decide domiciliul minorilor in functie de probatoriul administrat, este posibil sa primiti domiciliul unuia sau ambilor copii la dvs. daca aveti conditii pentru crestere si ingrijire si interesul copiilor este in acest sens. Custodia in general va fi una comuna, adica deciziile importante cu privire la minori vor necesita acordul ambilor parinti, indiferent de domiciliul minorilor. Custodia exclusiva, care implica sa nu mai aveti nevoie de acord decizional, se obtine doar in cazuri limitativ prevazute de lege (consum droguri, violenta, etc.)
Dacă locuiți toți în UK, instanța competentă este cea de la domiciliul copiilor.
Și în plus se aplică legea britanică, care este diferită față de codul civil din România.

Ca să fiți lămuriți cum stau lucrurile de fapt, ar fi bine să discutați cu un avocat din UK.
Buna ziua! Se pare ca am gresit, nu doresc cutodia copiilor ci vroiam sa stiu daca este posibil ca cel putin unul dintre ei sa locuiasca cu mine dupa divort. In legatura cu casa din UK unde stam momentan, dupa o dicutie lunga, am cazut de comun acord sa nu o vindem si sa locuim in continoare impreuna ( stiu ca suna ciudat) sa putem avea grija impreuna de copii. Insa imi este teama sa nu se razgandeasca in timp si sa nu mai pot vinde casa sa putem impartii ce ramane (am inteles ca trebuie si acordul ei daca ramane ca copropietar dupa divort si nu sa facut partajarea la timp). Va multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu exista un temen pt partaj, puteti partaja cand vreti si vinde cand vreti.
Oricum, asta cu statul impreuna pt copii, nu dureaza prea mult.
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori, partaj marisus marisus doresc sa divortez din cauza neintelegerilor,avem doi copii 13 si 9 ani ,locuim intr-un apartament la care mai avem rate de achitat la banca,sotia nu doreste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt in desfășurare proces divorț cu 2 minori,sa ... IuliMiha IuliMiha Buna ziua Sunt in desfășurare proces divorț cu 2 minori,sa făcut recursul la intonarea soțului unde am fost de acord cu divorțul,cu reluarea numelui,dar ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in caz de divort UTILIZ UTILIZ Buna ziua, Eu si sotia mea suntem in divort. A introdus divortul din vina exclusiva a mea, iar acum am ajuns la o intelegere sa schimbam actiunea in divort ... (vezi toată discuția)