avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bună seara! Dețin un magazin online și aș avea o ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bună seara! Dețin un magazin online și aș avea o întrebare, ...

Bună seara! Dețin un magazin online și aș avea o întrebare, juristul nostru nu m-a lămurit. Dacă am un SRL sunt obligată să vând și persoanelor juridice sau pot să vând doar persoanelor fizice? Primim maxim o comandă pe lună de la o persoană ce dorește factura pe firmă și doream să mai vindem produsele noastre doar persoanelor fizice, pentru a nu ne mai încurca cu e-factura (puținele facturi pe care le-am avut deja în ianuarie pe firmă le-a trimis contabila prin SPV). Am analizat competiția noastră iar pe site-urile acestora, în cadrul formularului de comandă, nu apare deloc opțiunea de facturare pe persoană juridică. Ar fi ilegal să scot și eu această opțiune din formular? Dacă mi-ar cere o persoană factură pe firmă după, aș fi obligată să emit una? Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:08, 20 Ianuarie 2024
Nu vă obligă nimeni să vindeți și persoanelor juridice. Apoi, având un magazin online, facturarea este obligatorie, indiferent că vorbim de cumpărători persoane fizice sau juridice.
Dacă tot sunt rare, de ce sa nu încarce contabila câteva facturi? Adică nu ar trebui sa va limitați vanzarea doar pt ca trebuie trupite prin e- factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert online Adiroj Adiroj buna ziua, am infiintat de catve luni un srl-d, deocamdata am depus toate declaratiile pe zero pentru ca nu am inceput activitatea, doresc sa desfasor o ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat szasza szasza Buna ziua Ma lamuriti va rog daca am nevoie de casa de marcat, codul caen este 4791, vand produse online, trimit produsul prin posta sau curier , banii vin ... (vezi toată discuția)
Cod caen obiecte handmade pentru srl Cosmina7000 Cosmina7000 Buna ziua, Am deja o firma al carui obiect principal de activitate in aceste moment este: 4711 - Comert cu amanuntul in magazine nespecializate cu vanzare ... (vezi toată discuția)