avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am cumpărat o casa. La momentul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am cumpărat o casa. La momentul respectiv, soția ...

Bună ziua.
Am cumpărat o casa. La momentul respectiv, soția nu era în țară. La notar am semnat eu singur, informat fiind de respectivul notar ca se poate perfecta cumpărarea și în lipsa soției. Ea fiind trecuta pe contractul respectiv. Ulterior la o discuție purtata cu cineva, mi s a spus ca acel contract de vânzare cumpărare nu ar fi legal, deoarece trebuia semnat și de soție. Va rog sa îmi spuneți, pana la urma cine are dreptate, notarul sau respectiva persoana. Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:58, 19 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.339 Cod civil
Bunurile dobândite în timpul regimului comunităţii legale de oricare dintre soţi sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmăşie ale soţilor.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acel cineva, nu stie ce vorbeste.
Contracul e legal si casa se bin comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act proprietate Alina07 Alina07 Buna ziua, Sunt casatorita si anul acesta am achizitionat un teren. Suntem trecuti pe ctr.v-c. sotul in calitate de cumparator si sotia ca fiind casatorita ... (vezi toată discuția)
Cedare parte apartament marcelutza marcelutza Buna ziua,as dori sa stiu daca pot sa-i trec fiului meu de 21ani,jumatatea mea din apartamentul pe care-l am in comun cu sotul meu.Sunt despartita in fapt de ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept de proprietate bun comun sandina29 sandina29 Buna ziua! Am incheiat dupa 1 octombrie un contract de vanzare cumparare imobil autentificat notarial. Eu cu sotul suntem cumparatorii. Notarul s-a exprimat ... (vezi toată discuția)