avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligatie predare copii acte intre soferi in cazul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligatie predare copii acte intre soferi in cazul incheierii amiabilei

Buna ziua! In urma unui accident auto usor, s-a incheiat amiabila (aceasta nu stabileste vinovatia, conform prevederilor legale). Celalalt sofer mi-a dat asigurarea RCA a lui, dar nu si copie dupa permis, C.I., talon. Exista vreo prevedere legala care sa-l oblige sa mi le dea? Daca nu mi le da, poate fi pedepsit/amendat in vreun fel? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sflorin_1316 , utilizator 12:35, 25 Ianuarie 2024
Buna ziua! Daca dupa 6 zile nu exista niciun comentariu, se confirma ceea ce am constatat si eu: legislatia este, in unele aspecte, fie deficitara, fie neclara, astfel incat nu s-a hazardat nimeni in a da un raspuns cert. Interpretarile ar trebui probabil particularizate fiecarei situatii. Multumesc oricum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident usor decs decs Marti am facut un accident usor pentru ca nu am acordat prioritate. Am semnat formular de amiabila si i-am dat asigurarea mea. Vineri (3 zile mai tarziu!) ... (vezi toată discuția)
Accident masina soferul nu se poate prezenta imediat la asigurator macosx macosx Am avut un accident usor duminica seara iar soferul masinii lovite de mine nu se poate prezenta acum la asigurator pretinzand ca este plecat din zona. ... (vezi toată discuția)
Provocare accident rutier stoica_b stoica_b Un conducator auto se afla in depasirea unui vehicul, cand auto care depasea a ajuns paralel cu vehiculul depasit, cel care era depasit nu s-a asigurat la ... (vezi toată discuția)