avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Sunt proprietarul unei case care se afla ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Sunt proprietarul unei case care se afla in capătul ...

Bună ziua,
Sunt proprietarul unei case care se afla in capătul unei străzi private la care toți cei 11 vecini, 4 deoparte și 7 de alta, avem cotă indiviză din calea de acces, terenul fiind un trapez.
Calea de acces pleacă dintr-un drum județean DJ foarte circulat și se termină într-un alt drum public DR fiind împărțită în 4 loturi. 2 loturi încep din DJ până la limita de proprietate a ultimelor 2 case dinspre DR și 2 loturi mult mai mici care sunt fix in fața ultimelor 2 case dinspre DR.
Toți vecinii avem cotă indiviză din fiecare cele 4 loturi de care am vb mai sus.
Fiind drum privat am dori sa îl transformam în drum înfundat in capătul dinspre drumul public DR.
Se poate face asta prin cedarea cotei indivize de către primii 9 vecini in favoarea celor 2 vecini și ulterior acele 2 mici loturi sa fie atașate la terenurile proprii, noi cei din capăt oricum având cale de acces pe ambele părți.
Menționez că prin această modificare nu se blochează sau afectează nici un acces nimănui, interesul nostru fiind închiderea lui întrucât punem foarte multă piatra pe el anual...și tot intră mașini de tonaj pe strada pt a ieși în DR ul mentionat in ideea in care există sens giratoriu cu acces la DR la 100 metri de noi.
Ulterior dorim sa montam și semnele de circulație necesare în vederea semnalizării corespunzătoare.

Va mulțumesc.

O zi frumoasă!

Alte discuții în legătură

Ingradire cale de acces sylvya04 sylvya04 Buna ziua. Am situatia urmatoare: mai multi vecini avem acces la casele noastre prin cale de acces privata care a fost impartita in 4 loturi (lot 1 la ... (vezi toată discuția)
Poate fi lovit de "nulitate absoluta sau relativa", un astfel de contract vanzare - cumparare? Manole Dumitru Manole Dumitru Proprietarul unui fond funciar intravilan ce face mai multe operatiuni, adica; 1). Lotizeaza suprafata respectiva in 4 loturi. Trei loturi cu destinatie ... (vezi toată discuția)
Este legal sau nu? Manole Dumitru Manole Dumitru Buna ziua; Am o proprietate pe care am dezmembrat-o in 4 loturi; 1). Trei loturi cu destinatie pentru construirea a 3 imobile. 2). un lot Cale de ... (vezi toată discuția)