avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care este varsta de pensionare pt angajatii din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care este varsta de pensionare pt angajatii din domeniul chimiei ...

Care este varsta de pensionare pt angajatii din domeniul chimiei ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:37, 25 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și 63 de ani pentru femei.

Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare au dreptul la pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstelor standard de pensionare, daca au realizat stagii de cotizare în condiții deosebite /speciale de muncă.
Exista un proiect de lege pt angajatii din chimie si petrochimie ,care au realizat 30 de ani de cotizarie si au implinit varsta de 52 de ani se pot pensiona... Sau nu s-a aprobat ?
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2024
maier, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu a fost inca adoptat.
Sunt sanse sa fie adoptat ? Pe cand ??
Nimeni nu va poate spune cand va fi adoptat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data pensionare limita de varsta seneca399 seneca399 Sunt nascut in mai 1961,am 31 ani vechime in munca din care 9 ani in grupa a II-a.de munca Incepand cu 1 martie 2013 sunt pensionar invaliditate gr.III. La ce ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie lilianaG lilianaG Bune ziua, ptr ca am si alte lucruri mai bune de facut decat sa citesc codul muncii - - cine e f.f.f.dragut si imi spune si mie la ce varsta se iese la pensie ... (vezi toată discuția)
Ma pot pensiona ? aurelia 52 aurelia 52 Sunt nascuta pe 12/08/1952. O vechime in munca de aprox.25 ani. Am 4 copii. In anul 1969, eleva fiind, la practica in productie intr-un laborator de ... (vezi toată discuția)