avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat impreuna cu fata mea majora o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat impreuna cu fata mea majora o locuinta.Acte perfectate ...

Am cumparat impreuna cu fata mea majora o locuinta.Acte perfectate la notar si totul OK.Am primit de la notar doar 1 dosar care a ramas la fata care acum a plecat din Romania .Eu nu mai am nici un act.Intreb :
1) daca cer la notar sa-mi dea si mie o copie a dosarului acesta este obligat sa-mi dea ?
2) cum pot dovedi ca notarul a ”deblocat” cadastrul locuintei daca vrem sa vindem locuinata?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:05, 26 Ianuarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, numai ca sunt toate șansele sa il reclame absolut degeaba și sa plătească niște cheltuieli de judecată.
Plus ca să nu aveți impresia ca din partea notarului lucrurile rămân asa.
Poate nu știți, ca denuntul calomnios se pedepsește cu închisoare între 1 și 3 ani. Si pe deasupra si daune morale.
plangerile penale care sunt facut cu rea crenta pot face obiectul unei plangeri din partea notarului pt denunt calomnios, nu altfel.

@inginer autocad, vanzatorul a platit impozit la vanzare, banii nu i-a luat notarul, iar dvs si fata ati platit actele, onorariul, tva si intabularea, care bani iar nu i-a luat notarul. In ce priveste onorariul, trebuia sa intrebati inainte cat va taxeaza, taxare care s-a facut raporat la valoarea casei.
un exemplar trebuia sa va de asi dvs al actului si sigur e in acel dosar doar ca la vremea aia nu v-a preocupat sa aveti un exemplar si copii dupa acte- cadastru , intabulare etc.
Ca sa vindeti acum, va trebuie si procura de la fata nu numai actele, asta daca il vindeti pe tot. Puteti sa ii dati dvs procura fetei sa vanda si nu mai faceti mai multe drumuri... ca pana la urma aveti nevoi si de certificat fiscal etc.
eu nu stiu de ce sunteti asa suparat

Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
Mersi...............Respectele mele tuturora................
Eu sunt sigur ca in dosarul aflat in posesia fetei dvs. sunt 2 exemplare ale actului de vanzare-cumparare.
”In ce priveste onorariul, trebuia sa intrebati inainte cat va taxeaza, taxare care s-a facut raporat la valoarea casei” = asa am facut : i-am spus clar ca taxele de notar trebuia(dupa parerea mea)sa le raporteze la valoarea locuintei din grilele oficiale de preturi ale locuintelor(se gasesc pe net) si nu la valoarea declarata de noi la notar ca pret de vanzare .....pentru ca daca stiam puteam sa declar la notar o valoare mai mica,sub valoarea din grilele oficiale.................ma rog acum deja ” am pus-o ” ..................nu mai am ce face .............renunt la orice reactie ca deja sunt zapacit de cate acte am semnat......................consider totul incheiat si accept resemnarea.............merg mai departe...........ca vreau sa ”prind” si 80 ani...............in curand ....................sanatate tuturora.................

Alte discuții în legătură

Proceduri pentru perfectarea de acte la un teren nou cumparat valica1 valica1 as dori sa stiu si eu care sunt pasii perfectarii actelor la cumpararea unui teren intravilan de 400 m2,cine plateste(vanzatorul ori cumparatorul) si cam cat ... (vezi toată discuția)
Urgent!! - cumparare imobil cu procura dana 50 dana 50 Buna ziua as avea si eu nevoie de niste informatii,problema mea este urmatoare:-doresc sa cumpar o casa intr-un sat(la tara) eu momentan nu ma aflu in Romania ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare imobil oroian-rodica oroian-rodica Buna seara, As dori sa stiu care sunt documentele necesare pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare a unui imobil, si care sunt taxele pe care le ... (vezi toată discuția)