avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In cat timp se "curata" un cazier cu o condamnare cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In cat timp se "curata" un cazier cu o condamnare cu suspendare pentru furt

Acum cateva zile fratele meu a fost prins cu niste cauciucuri furate in masina la un interval de cateva minute de la comiterea furtului. Participarea lui a constat doar in a-i ajuta pe niste pustani sa le transporte cativa metri mai incolo unde se afla casa unuia dintre ei.Politistii i-au spus ca se va alege cu o amenda penala sau in cel mai rau caz cu o condamnare cu suspendare (are 21 ani, este student, si in vacanta a si lucrat cu contract de munca, si nu exista parte vatamata, proprietarul retragandu-si plangerea - doar a dat o mana de ajutor cui nu trebuia). Asta inseamna dosar penal. Cat timp va ramane in cazier fapta daca va lua amenda si cat va ramane daca ia condamnare?#-o
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:56, 1 Februarie 2010
Amenda e reabilitata dupa 3 ani.
Condamnarea - depinde cat ii da.
daca pedeapsa aplicata de instanta a fost amenda sau inchisoarea ce nu depaseste 1 an, are loc reabilitarea de drept;

daca e mai grav, va avea loc reabilitarea pe cale judecatoreasca dupa cum urmeaza:

in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an pana la 5 ani – 4 ani la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
- in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani pana la 10 ani – 5 la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
- in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani – 7 ani la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate.
Am inteles ca mai mult de 5 ani nu-i da. Multumesc pentru raspuns.
Nu cred ca ii da 5 ani.
Se poate cu suspendare.
Daca i-a ajutat dar nu a stiut ca sunt furate este nevinovat.
A stiut?

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se sterge cazierul daca se sterge automat fara proces adrianstefan79 adrianstefan79 in 2005 am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare pt furt calificat...nu am mai avut nici o treaba cu politia sau ceva de genul asta....se sterge ... (vezi toată discuția)
Amenda penala jusi_1304 jusi_1304 Buna ziua,doresc sa stiu daca ma afecteaza o amenda penala daca sunt cadru militar.Va multumesc (vezi toată discuția)
Cazier curat? ionel91 ionel91 Acum aproximativ 2 ani am primit o pedeapsa de 3 ani jumatate cu suspendare pentru furt calificat . Pot face cerere pentru a sterge cazierul? Multumesc ... (vezi toată discuția)