avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... judecare in lipsa(contestatie amenda)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

judecare in lipsa(contestatie amenda)

am contestat la judecatorie o amenda. Procesul e pe 24 februarie Pana acum politia nu a depus nimic in itampinare. 1) Influenteaza in vreun fel faptul ca nu ma prezint la proces (am cerut judecarea in lipsa) ?? 2) Ce se poate intampla in cazul in care politia nu se prezinta si nici nu depune documentele cerute de mine in plangere( doc. pt ap radar, etc...)
nu ați precizat dacă ați solicitat judecarea acțiunii în lipsa părților potrivit art.242 alin. 2 C.proc.civ, ... așa că nu știu ce să vă răspund ..
Buna ziua !
Se va amana iarasi. Era bine ca in cerere sa solicitati si interogatoriul agentului constatator.
La cea de- a doua intrebare va pot spune ca aveti sanse de a castiga, daca politia nu a depus intampinare si motivarea actiunii dumneavoastra este sustinuta de probe .
Cu stima !
DRAGII MEI, NU MAI CERETI VOI ACTELE DE LA POLITISTI, enervati instanta si va dati in cap singuri. e mai rau pt voi, politistii oricum nu se vor prezenta si nici acte nu vor depunde.
ok...ati cerut actele acelea politiei dar de plangerea dvs v-ati ingrijit sa fie bine fondata pe multe probe in sprijinul dvs...ca daca nu plangerea dvs e echivalenta cu 0.
si de va prezentati se de lipsiti, daca plangerea nu are dovezi este respinsa din start.
daca ati cerut judecarea in lipsa, nu e nimic rau, daca politia nu se prezinta, nu e nimic rau. se judeca cauza pe actele depuse si aflate la dosar. politia, ca si dv. puteti trimite documentele prin posta.
zahariamarius a scris:

Buna ziua !
Se va amana iarasi. Era bine ca in cerere sa solicitati si interogatoriul agentului constatator.
La cea de- a doua intrebare va pot spune ca aveti sanse de a castiga, daca politia nu a depus intampinare si motivarea actiunii dumneavoastra este sustinuta de probe .
Cu stima !

bine ati zis : "sustinuta pe probe".

inainte sa ceara lor dovezi, sa aduca petentul probe, ca nimic nu este valabil in instanta din ce este sustinut pe vorbe.

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda Avecc Avecc Buna ziua, Va rog cei care aveti experineta sa aruncati un ochi peste aceasta plangere si sa imi spuneti daca este ok. Vreau sa o trimit ... (vezi toată discuția)
Pot invoca aceste aspecte pentru o plangere contraventionala ? gorki_2012 gorki_2012 Buna ziua ! Am fost opritde un agent de politie si amendat pentru depasire de viteza (98Km/h fata de 70 !) pe soseaua de centura mun. Buzau. Agentul care m- ... (vezi toată discuția)
Certificatul de omologare al cinemometrului.... awbdan awbdan Am fost surprins in localitate cu 114 km/h ( radar stationar), am cerut politistului certificatul de omologare, cerificat de operator radar, si ordin de ... (vezi toată discuția)