avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot invoca aceste aspecte pentru o plangere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot invoca aceste aspecte pentru o plangere contraventionala ?

Buna ziua !
Am fost opritde un agent de politie si amendat pentru depasire de viteza (98Km/h fata de 70 !) pe soseaua de centura mun. Buzau.
Agentul care m- a oprit si intocmit procesul verbal, nu era de pe echipajul Radar, acesta fiind amplasat " ceva mai inaite" conform raspunsului dat de agentul care m-a oprit.
Am solicitat ca procesul verbal sa fie intocmit de cel care a constatat abaterea, insa agentul s-a multumit sa intrebe prin statia radio si cu volumul marit am putut auzii o voce care spunea ca am depasit viteza si ca sunt inregistrat cu mijl. tehnic omologat.
Am cerut apoi ca in aceasta situatie sa fie intocmit proces verbal cnform model anexa 1D din regulamentul de aplicare. Raspunsul a fost un NU categoric.
Am refuzat semnarea procesului verbal insa am solicitat agentului sa cheme un martor care sa confirme refuzul meu.
Rezultatul tot unul negativ. Documentele au fost returnate, si mi s-a urat "drum bun".
Am primit prin posta procesul verbal, in care este mentionat faprul ca refuz sa semnez, nici martor nu apare la rubrica dedicata, nici descrierea sumara a cauzelor care au determinat lipsa martorului.
Pe aceste considerente pot initia o actiune in instanta, ar fi ceva sanse ? Nu am retinut numele agentului nici nr de inmatriculare si am suspiciunea ca procesul vebal primit prin posta are la rubrica agent constatator, numele celui de pe echipajul Radar .
Ce parere aveti ? poate fi considerat motiv de nulitate neconcordanta intre agentul constatator si cel care intocmeste procesul verbal ?dar nementionarea detaliilor despre lipsa martorului ?
Multumesc !
pentru cazul dvs. : O.G. 2 din 2001 cu modificările ulterioare
Dvs puteti incerca dar nu sant motive sa fie anulat PV de contraventie.Motivele de nulitate absoluta sant prevazute strict in art.17 OG 2/2001.

Art. 17. - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda Avecc Avecc Buna ziua, Va rog cei care aveti experineta sa aruncati un ochi peste aceasta plangere si sa imi spuneti daca este ok. Vreau sa o trimit ... (vezi toată discuția)
Certificatul de omologare al cinemometrului.... awbdan awbdan Am fost surprins in localitate cu 114 km/h ( radar stationar), am cerut politistului certificatul de omologare, cerificat de operator radar, si ordin de ... (vezi toată discuția)
Nulitate proces verbal contraventie- radar marar marar Buna seara, Pe scurt: amenda radar, agentii au plecat inainte sa semnez, lipsa martor pt refuz de a semna. O sa incep printr-o scurta prezentare a ... (vezi toată discuția)