avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Situatie imputernicit semnare documente societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Situatie imputernicit semnare documente societate

Buna Ziua,

Imi puteti spune va rog, daca, in situatia in care CIM ul unei persoane este suspendat pe perioada concediului de crestere copil, persoana respectiva are dreptul in baza unei procuri notariale, sa semneze electronic documente ale companiei si sau sa acceseze SPV ul companiei pentru transmiterea in e-factura ?
Prin documente, intelegem, contracte clienti si furnizori. ale companiei.
Sau este considerata nula semnatura, pentru ca este suspendat contractul, chiar daca exista procura respectiva notariala ?

De asemenea, o persoana ce nu este angajata pe o anumita societate, la decizia administratorului si in baza unei procuri notariale, poate semna electronic acelasi tip de documente pentru aceasta societate (unde nu este angajata) ? sau este obligatoriu a se detine o relatie contractuala intre cele doua parti ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioana_Duca , utilizator 16:59, 22 Ianuarie 2024
Relația contractuala și procura sunt 2 lucruri diferite, astfel incat:
1. Persoana în concediu cu contractul de munca suspendat poate semna în baza procurii.
2. Poate fi data procura unei persoane care nu are relații contractuale cu firma.
Multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. obtinere. etape. - atentie! din 1 iulie 2011 declaratia 112 se depune doar online! Valentin_buzau Valentin_buzau [b]Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. Obtinere. Etape. - Atentie! Din 1 iulie 2011 Declaratia 112 se depune doar ONLINE! ... (vezi toată discuția)
Am un certificat digital. cum pot semna declaratiile pentru alte firme? oviiul oviiul daca am un certificat digital si semnatura electronica pentru o firma ce pasi trebuie sa urmez sa pot semna si declaratiile pentru alte firme (vezi toată discuția)
Semnatura digitala si dreptul aplicarii acesteia cristina_71 cristina_71 Buna ziua. Intrebarea mea este daca sunt angajata cu cim la un srl, am dreptul de semnatura digitala a declaratiilor depuse online, sau mai este nevoie si de ... (vezi toată discuția)