avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligat sau nu sa fac parte din SPSU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligat sau nu sa fac parte din SPSU

Sunt obligat ca si angajat in cadrul unui departament tehnic ca si tehnician, sa fac parte din cadrul echipe de Serviciu privat pt, situatii de urgente, poate angajatorul sa te oblige prin fisa postului? Poate sa te oblige chiar daca nu ai trecuta in fisa postului acest titlu sa faci parte din echipa SPSU?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 24 Ianuarie 2024
Codul Muncii
Art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....

Personalul serviciilor voluntare și al serviciilor private trebuie să fie apt din punct de vedere fizic, medical și psihologic și se compune, după caz, din:
a) personal voluntar;
b) personal angajat pe funcțiile specifice serviciului;
c) personal angajat pe alte funcții ale operatorului economic,
instituției sau autorității publice locale care a constituit serviciul.
Dar intrebarea era, daca te poate obliga ?conform c) personal angajat pe alte funcții ale operatorului economic, instituției sau autorității publice locale care a constituit serviciul.
Sunt angajat cu alta functie decat pompier, sunt obligat sa fac parte din spsu conform codului muncii?
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2024
Robert Eckardt, utilizator
Codul Muncii prevede ca, un angajator are dreptul sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.

Curtea de Apel București a statuat că fișa postului nu are caracterul unui act adițional la contractul de muncă și, cu atât mai mult, modificarea dispusă de angajator privind anumite atribuții din fișa postului nu poate reprezenta o modificare unilaterală a contractului individual de muncă. Angajatorul poate interveni asupra conținutului fișei postului, fără a fi necesar acordul salariatului, atunci când modificarea nu vizează implicații majore asupra felului muncii. În cauză, modificarea a fost dispusă în mod legal de către angajator, cu respectarea art. 40 alin. (1) lit. b) din Codul muncii, având în vedere că fișa postului a rămas în concordanță cu clauzele contractului individual de muncă. (Decizia nr. 5047 din 8 noiembrie 2019, pronunțată de Curtea de Apel București)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din punct de vedere legal se poate suplimenta atribuțiile unui ... pufulete88 pufulete88 Din punct de vedere legal se potate suplimenta atribuțiile unui angajat prin intermediul unei anexe la fisa postului? (vezi toată discuția)
Am deținut o funcție de conducere , cu exercitare temporara, ... alexandrinagina alexandrinagina Am deținut o funcție de conducere , cu exercitare temporara, Sef serviciu instituție publica. După reorganizarea instituției, funcția de conducere s a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! este normal ca o fisa de post(psiholog centru de ... ortansa77 ortansa77 Bună ziua! Este normal ca o fisa de post(psiholog centru de asistenta sociala) sa fie făcută după bunul plac al angajatorului astfel încât sa nu,, ... (vezi toată discuția)