avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua
va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema legata de tema succesiunii:
-bunica mea(bunicul meu nu mai traieste nici el) a decedat anul trecut in noiembrie si am fost contactat de rudele mele privind problema impartirii averii,mentionez ca tatal meu a decedat acum 3 ani si cred ca eu urmez la succesiune pentru partea care se cuvine lui,am folosit pana acum si 2 hectare de pamant care sunt cu titlu de proprietate pe numele bunicii mele decedate si m-i sa propus sa mai primesc si o parte din pamntul care era al bunicii imparti in mod egal intre mine si sorele tatalui meu,dar m-i sa si prpus o suma de bani de catre una din matusi pentru ca ea vrea sa pastreze casa bunicii mele,aceasta suma va fi primita si de cealalta matusa a mea pentu a nu avea pretentii la casa parinteasca,
-va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta odata a pamantului pe care de 2 ani am platit impozitul pe pamant daca poate cineva sa mi-l ia daca eu inca nu il am pe nume dar platesc pentru el la administratia financiara de unde apartine si daca accept suma de bani de la matusa mea care dupa cum zice ea reprezinta 1/3 din valoarea de piata casei fac un lucru bun si nu mi se poate intampla nimic din punct de vedere juridic.
va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul d-voastra
Cel mai recent răspuns: windows2000 , utilizator 17:52, 2 Februarie 2010
conf legii trebuia să acceptați succesiunea în termen de 6 luni de la deces....Dacă nu ați făcut-ă puteți introduce o acțiune la judecătoria din raza teritorială a ulyimului docmiciuliu al defunctului prin care să solicitați să se constate care sunt moștenitorii acceptați prin acceptare tacită, care ar trebui înlăturați de la succesiune prin neacceptare.
Plata impozitului este considerată acceptare a succesiunii tacită, deci aveți un atu în plus
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu bucluc radu.gurita radu.gurita Stau cu familia intr-o casa mostenita de la mama,care la randul ei a mostenit-o de la parinti. Mama mea a decedat in 1993, avand act de succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire efuionut efuionut Situatia sta in felul urmator, Bunicii din partea tatalui meu, mama si tatal meu au decedat si tatal meu mai are o sora. Din totdeauna tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune instanta parisor parisor Buna seara! Discutam despre succesiunea bunicilor mei(bunica a decedat in 1977 si bunicul a decedat in 2006) , care au doi mostenitori pe tatal meu si sora ... (vezi toată discuția)