avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Salutare,

Va spuneam acum 3 ani ca voiam sa dau in judecata fosta concubina pentru a putea lua custodia fetitei. Rezultatul a fost unul de succes, astfel ca instanta a decis ca fetita sa ramana la mine iar fosta sa-mi plateasca pensie alimentara.

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Abia dupa cateva luni mi-a dat niste bani, dar exact luna asta se fac 2 ani de cand nu mi-a mai platit niciun leu. Deci ar avea sa-mi plateasca (nici nu stiu daca e important sau nu suma) 7.200 de lei (300/lunar).

Deci ce se poate face?
Sa o dau in judecata?

Precizez ca ea nu munceste / nu are venituri (cel putin pe cale legala).

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2024
isshmen, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:17, 24 Ianuarie 2024
Executare silita mergând direct la executor cu hotărârea legalizata (dacă re bunuri mobile,conturi venituri salariale etc) și plângere penala pt abandon de familie mai mult pt a o impulsiona sa achite măcar parțial sumele restante..
Faceți-i și plângere penală, că o va chema la audieri să de-a cu subsemnatul, și poate se sperie și va plăti.
Aveți grijă, că dacă stați pasiv nu faceți nimic, și trece termenul de 3 ani, intervine prescripția, și nu mai puteți recupera restanțele mai vechi.

Nu trebuie să o dați în judecată că n-aveți de ce, ci apelați direct la executor pentru executare silită dacă are bunuri, moșteniri, casă......
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare pensie alimentara ContSters329251 ContSters329251 Fostul sot nu-mi plateste pensia alimentara stabilita de instanta (nici nu i-am cerut pana acum, avand in vedere ca suma e f mica iar prin partaj mi-au revenit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara koreh silvia koreh silvia As avea o rugaminte la dumneavoastra!Fostul concubin nu imi mai plateste pensia alimentara de cateva luni si m-am decis sa il chem in instanta,problema este ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie din urma Dianadevika Dianadevika Pe langa pensia alimentara pe fiecare luna in curs, fostul concubin trebuie sa plateasca si pensia de la data introducetii actiunii in instanta. Procedura cu ... (vezi toată discuția)