avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie din urma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie din urma

Pe langa pensia alimentara pe fiecare luna in curs, fostul concubin trebuie sa plateasca si pensia de la data introducetii actiunii in instanta. Procedura cu plangerea penala se face doar in cazul in care nu plateste pensia alimentara doua luni de zile concutiv, sau se poate face si atunci cand imi plateste pensia pe luna propriu-zisa,dar doar atat. Adica nu-mi da nimic mai mult astfel incat sa-si achite si datoriile din trecut?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 11:43, 23 Octombrie 2016
Daca are venituri sau bunuri in proprietate, mergegi la un judecator si va deschide dosar de executare pentru restanta de recuperat. Daca va plateste constant pensia nu cred ca reusiti nimic cu plangerea penala, eu am experienta cu asta, am facut plangere desi nu platise nimic de cativa ani si tot au considerat ca nu era intrunita latura subiectiva a infractiunii, in sensul ca nu din rea vointa nu a platit ci pt ca nu avea venituri.
Cris1971 a scris:

Daca are venituri sau bunuri in proprietate, mergegi la un judecator si va deschide dosar de executare.

La un EXECUTOR judecătoresc, NU la un judecător.
da, scuze, in graba am gresit termenul! La executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara platita o luna da ....doua nu .... angelabadila angelabadila va rog frumos sa ma ma ajutati !!!!!!ce pot face in cazul in care tatal plateste pensia alimentara o luna da doua nu .....sau o luna da o luna nu ...cui sa ma ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara elenaanalia elenaanalia Buna ziua. Am o fetita de 5 ani si sunt divortata. tatal fetei e plecat din tara si timp de vreo 3 ani nu a platit pensia alimentara hotarata de judecator la ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere neachitată, dezinteres total din partea tatălui față de minor. pot schimba numele copilului cu al meu? rodica_rdc rodica_rdc Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in aceasta problema : nu mai locuiesc cu tatal fetitei mele de cativa ani.L-am dat in judecata pt pensie alimentara ... (vezi toată discuția)