avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Ma adresez cu o întrebare către ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Ma adresez cu o întrebare către dumneavoastră. ...

Bună seara!
Ma adresez cu o întrebare către dumneavoastră. Am moștenit o casa la tara,ea fiind situata pe un drum comunal dealungul unui râu,drumul nu mai poate fi accesibil cu mașina deoarece malul sa surpat,iar pe cealaltă parte trebuie trecut peste un pod dar nu mai poate fi trecut nici pietonal,iar în fata porti ptr a avea acces la proprietate momentan avem un pod de lemn consolidat de noi ptr acces pietonal.
Întrebarea mea este putem cere în instanta dreptul de acces la proprietate atit pe drumul comunal pina în fata porții?Cit și construcția unui pod ptr a avea cale de acces la proprietatea mea?
Și care ar fi pași de urmat,deoarece la primărie de 8 ani ne transmit ca o sa se rezolve,dar nu pot aștepta la nesfârșit deoarece am nevoie urgent de cele de acces ptr a achiziționa materiale de construcții în vederea reabilitări casei de locuit.
Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Neculai , utilizator 21:48, 23 Ianuarie 2024
Buna seara!
Cate gospodarii/persoane sunt afectate de aceste neajusunri ale infrastructurii locale?
Momentan am rămas singura casa izolata
In acest caz, este greu de dovedit un interes public pentru investitia in infrastructura locala. Mai ales daca este vorba de o comuna mai mica, nu vor avea bani.
Deciziile asupra dezvoltarii locale si oportunitatiile investiilor le revin consiliilor locale (art. 129 OG 57/2019, Codul administrativ). Asadar, daca doriti sa dati in judecata, trebuie sa cereti si obligarea consiliului local la adoptarea deciziei de reabilitare a infrastructurii.

Cred ca exista juristi/avocati care pot sa se exprime asupra sansei dvs in justitie. In opinia mea, din pacate, sansa dvs nu este foarte mare, dar poate gasiti un avocat competent care poate sa va reprezinte cu succes.

De altfel, fiind singura persoana afectata, nu veti reusi sa puneti presiune asupra administratiei locale, chiar si intr-un an electoral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme dupa asfaltarea unui drum AdrianaR AdrianaR Recent a fost asfaltat un drum comunal, aflat in administratia consiliului local, care trece prin fata locuintei proprietate personala. Ca urmare a asfaltarii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o speta, va rog sa ma ajutati cu sfaturi: -casa ... BCM01 BCM01 Buna ziua, am o speta, va rog sa ma ajutati cu sfaturi: -casa bunicii era pe malul unui parau, casa din anii 40, nelocuita, dar locuibila. Consiliul ... (vezi toată discuția)
Amenajare drum pe malul unui luciu de apa concesionat cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Am cumparat o proprietate [teren si casa] pe malul raului Mostistea in Ilfov. Raul este indiguit din loc in loc, cu diguri peste care trec ... (vezi toată discuția)