avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solicitare date conducator auto + 2x PV contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solicitare date conducator auto + 2x PV contraventie

Buna ziua,
Se da urmatoarea speta:
Primit prin posta solicitare de la politia locala sa ofer datele conducatorului care a condus masina in ziua X pe str Y.
M-am conformat.
Primit dupa cateva saptamani 2x PV de contraventie, unul pt oprire neregulamentara si altul pentru refuz legitimare.
Imi este putin neclar, 1. Daca nu trimiteam datele conducatorului, primeam amenda pt refuz insa nu puteau da amenda pt oprire neregulamentara, corect ? Mi se pare cel putin ciudat.
2. De ce 2 PV separate ? Nu am intalnit niciodata asa ceva. In instanta trebuie contestate separat sau se pot contesta ambele in aceeasi plangere?
Multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2024
Aribi77, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:12, 24 Ianuarie 2024
Necomunicarea datelor persoanei care a condus se sanctioneaza de un an si ceva cu amenda foarte mare, care nu se poate achita la jumatate din minim . Mai ales ca s-a marit punctul de amenda.
www.avocatnet.ro/articol_613...

Insa puteti contesta aceasta amenda, din moment ce v-a incheiat PV pentru oprire neregulamentara, motivind, asa cum ati scris, ca i-ati comunicat datele politiei, din moment ce v-a sancționat. Altfel nu va putea da amendă.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2024
latka, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns.
Se pot contesta ambele PV Intr o singura plângere sau trebuie plângeri separate pentru fiecare PV ?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2024
Aribi77, utilizator
Plângerile trebuie sa fie separate.

Îmi este clar acum că este o tehnică de a face procesul de contestație mai greoi și mai costisitor fiind prima dată când au de 2 PV emise pt fapte petrecute în același moment.
Mulțumesc
Nu sunt fapte petrecute în același moment. Prima e cea cu oprirea neregulamentara, a doua este necomunicarea datelor, petrecuta mult mai târziu, pentru că prima dată ați primit o comunicare de la poliție, căreia, teoretic i-ați răspuns, pentru că au avut date de identificare pentru prima faptă, nu știu cum au motivat întocmirea celui de-al doilea PV, ca ați refuzat identificarea soferului vinovat.

Astea sunt problemele dvs..

Alte discuții în legătură

Amenda parcare politia locala marc13 marc13 Buna ziua, Desi inteleg ca prin decizia nr. 11/2017, ÎCCJ a stabilit ca doar Politia Rutiera are dreptul sa solicite comunicarea identitatii persoanei care ... (vezi toată discuția)
Raspuns către politia locala rulerss rulerss Am primit o foaie xerox cu lamurirea situatiei la politia locala. Am scris pe email la dansii, ce vor sa zica cu asta. Iar ei au dat raspunsul acesta: ... (vezi toată discuția)
Solicitare date conducator auto guestgii guestgii Buna ziua, Am gasit pe 11.12 2023 in cutia postala un PV de inmanare/afisare a solicitarii si o \"Solicitare date de identificare\" pentru o parcare ... (vezi toată discuția)