avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solicitare date conducator auto + 2x PV contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solicitare date conducator auto + 2x PV contraventie

Buna ziua,
Se da urmatoarea speta:
Primit prin posta solicitare de la politia locala sa ofer datele conducatorului care a condus masina in ziua X pe str Y.
M-am conformat.
Primit dupa cateva saptamani 2x PV de contraventie, unul pt oprire neregulamentara si altul pentru refuz legitimare.
Imi este putin neclar, 1. Daca nu trimiteam datele conducatorului, primeam amenda pt refuz insa nu puteau da amenda pt oprire neregulamentara, corect ? Mi se pare cel putin ciudat.
2. De ce 2 PV separate ? Nu am intalnit niciodata asa ceva. In instanta trebuie contestate separat sau se pot contesta ambele in aceeasi plangere?
Multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2024
Aribi77, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:12, 24 Ianuarie 2024
Probabil nu am fost destul de clar.
Cel de al2lea PV este pt refuz legitimare la locul faptei.
Practic am trimis datele de identificare și am primit înapoi PV pt oprire interzisă + PV refuz legitimare la locul opririi interzise.
Ok, am înțeles.
Nu vad ce motive de drept aveți să le contestați.
Dar aveți tot dreptul.
Există ca fapta distinctă in codul rutier refuzul prezentării actelor, la locul faptei, 6 puncte amendă la minim.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare politia locala marc13 marc13 Buna ziua, Desi inteleg ca prin decizia nr. 11/2017, ÎCCJ a stabilit ca doar Politia Rutiera are dreptul sa solicite comunicarea identitatii persoanei care ... (vezi toată discuția)
Raspuns către politia locala rulerss rulerss Am primit o foaie xerox cu lamurirea situatiei la politia locala. Am scris pe email la dansii, ce vor sa zica cu asta. Iar ei au dat raspunsul acesta: ... (vezi toată discuția)
Solicitare date conducator auto guestgii guestgii Buna ziua, Am gasit pe 11.12 2023 in cutia postala un PV de inmanare/afisare a solicitarii si o \"Solicitare date de identificare\" pentru o parcare ... (vezi toată discuția)