avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauze abuzive contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauze abuzive contract

Contractul de prestari servicii intre doua firme A si B este din 2013.
Firma A face un alt contract( cu alt numar,datat decembrie 2023),plin de clauze abuzive si penalitati in detrimentul firmei B.
Ce trebuie sa faca B pentru a continua activitatea pe baza vechiului contract,sau daca firma A impune semnarea noului contract,cum se pot anula clauzele abuzive?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 16:26, 24 Ianuarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, firma B nu incheie noul contract daca nu doreste. Efectele vechiului contract se vor produce conform clauzelor contractuale pana la desfiintarea lui in orice mod prevazut de lege (reziliere, expirare termen, etc). Clauzele abuzive privesc in general relatia dintre profesionisti si consumatori nu intre profesionisti. Trebuie analizate contractele pentru a vedea despre ce e vorba, daca sunt incalcate norme de drept, ce riscuri cuprinde, etc.
Rezilierea primului contract se face la solicitarea partilor,iar acest lucru nu s-a intamplat.Este posibila existenta a doua contracte in acelasi timp?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rezilierea se poate face la cererea oricarei parti, nu a tuturora. Simultan nu pot fi valabile doua contracte cu reglementari identice.
Niciuna din parti nu a solicitat rezilierea primului contract.In aceastra situatie,odata ce B va semna contractul nou,vor exista in paralel ambele contracte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie vazute contractele, daca se suprapun/contrazic clauze, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza abuziva ? da sau nu? jonel jonel Sunt abonat la o firma de furnizare de servicii internet, de cel putin 3 ani. Am sunat la acestia la inceputul lunii cerindu-le sa reziliez abonamentul .Mi-au ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive persoane juridice albsz albsz Buna ziua, Avem o intrebare: Suntem o firma cu servicii in domeniul IT. Intalnim pe \"teren\" multe contracte mai vechi, semnate cu catva ani in urma care ... (vezi toată discuția)
Clauza de fidelitate cim phantomini phantomini Buna seara, La contractul de munca mi s-a dat o anexa care cuprinde o clauza de fidalitate. Aceasta ma obliga ca in cazul in care imi dau demisia sau sunt ... (vezi toată discuția)