Am semnat un contract de munca la o firma din Bucuresti iar la o saptamana de cand am semnat am gasit un job in domeniul meu,As dori sa stiu cum pot pleca pe cale legala de la firma cu care am semnat,fara a avea probleme cu aceasta din urma,avand in
......vedere ca de la momentul semnarii contractului de munca si pana in momentul de fata eu nu am lucrat nici macar o zi pt acea firma.As dori sa imi spuneti care sunt mai exact caile prin care pot incheia contractul cu acea firma.
Multumesc!
1. Sau, pur si simplu, nu faceti nimic. Nu va duceti la serviciu desi aveti incheiat un CIM.
2. Angajatorul va proceda la concedierea disciplinara (absente nemotivate). O sa va scrie acasa sa va duceti la comisia de cercetare disciplinara prealabila iar dvs. nu o sa va duceti nici acolo.
Daca mai sunteti inca in perioada de proba prevazuta in contract (15-30 zile) puteti sa faceti o notificare catre angajator, in care sa cereti incetarea contractului de munca deoarece postul nu corespunde asteptarilor dvoastra, de exemplu.
In perioada de preaviz contractul poate inceta printr- notificare, conform art.31 (4) "Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta numai printr-o notificare scrisa, la initiativa oricareia dintre parti."
Demisie
mb_mihaela
Buna ziua,
sunt angajata la o societate cu CIM pe per nedeterminata si ma aflu in per. de proba de 90 de zile.
Va rog sa imi spuneti cum pot pleca in cel ... (vezi toată discuția)
Preaviz
Corina Andreea
Bună ziua, dacă contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, în cazul în care îmi dau demisia trebuie să stau în preaviz?
Mulțumesc. (vezi toată discuția)