avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Daca in urma rezultatul de sange pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Daca in urma rezultatul de sange pentru stabilirea ...

Buna ziua,

Daca in urma rezultatul de sange pentru stabilirea valorii alcolemiei acesta este 0 ,dar perioada de suspendare a permisului de 90 de zile a trecut ce se poate face in aceasta situatie?
In urma rezultatul care a venit cu o foarte mare intarziere suspendarea am efectuat-o pe nedrept,se poate face o contestație în instanță,deoarece nu mi se pare ceva corect si drept ca in urma rezultatului care este 0 am ispasit si o perioadă de suspendare destul de lungă.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Alelena , utilizator 14:56, 25 Ianuarie 2024
Contestarea trebuia s-o faceti in cele 15 zile avute la dispozitie, dupa incheierea PV de contraventie. Dupa aia va puteati recupera permisul, conform art. 118 din OUG 195/2002 si dovedi in instanta, la proces, faptul ca rezultatul alcoolemiei la suflat este eronat, pe baza analizei de singe. Politia a procedat conform legislatiei, proaste, existente, care nu conditioneaza in nici un fel incheierea PV de contraventie de rezultatul analizei de singe.

Sau puteati sa refuzati suflatul (nu se sanctioneaza) si cere direct analiza de singe.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2024
latka, utilizator
Sau măcar valoarea amenzii se poate recupera intr-un fel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este alcoolemia admisa legal? damien damien Pe diferite site-uri care iti calculeaza alcoolemia ramasa dupa n ore mi se spune ca avand o alcoolemie de sub 0,1, fapta nu constituie contraventie. Totusi, ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe nedrept alex1422 alex1422 Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe nedrept. Mai pe scurt, am fost testat cu aparatul etilotest si a iesit 0.04 , si am mers la sange , acuma trebuie ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere pe drumurile publice cu alcoolemie peste limita legala hendler hendler Sunt trimis in judecata sub aspectul savirsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, avind o alcoolemie peste limita legala. In ... (vezi toată discuția)