avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 168/2020 (participarea la misiuni militare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 168/2020 (participarea la misiuni militare externe)

Soțul meu fost angajat MAI.
De 6 luni a ieșit la pensie.Pensia a fost virată in cont bancar.Niciodata nu a verificat câți bani intră lunar.
Mandatul de la Casa de Pensii MAI a fost livrat lunar prin poștă,dar nu l-a analizat detaliat.
Acum câteva zile l-a analizat mai detaliat și se menționează faptul că are de încasat o rentă de 1000 lei lunara(participarea la misiuni internaționale).Suma pensiei nete lunare este de 5133 roni(calculată și în decizie),în contul bancar sunt virați lunar 5133 roni,ceea ce rezultă că rentă lui lunara nu a fost virată,dar totuși specificată și calculată la totalul de plata pe mandat,adică 6133si (5133+1000renta=6133)
Astăzi a mers la casa de pensii și cei de acolo au menționat faptul că nu au avut fonduri suficiente pentru a transfera cei 1000 lei.Se pot recupera retroactiv(6
luni)?Până la urmă e dreptul lui,are o decizie în acest sens.Cum adică nu sunt fonduri suficiente?!pai și dacă nu sunt fonduri nici de pensii,ce facem-nu le plătim?!
Mulțumesc pentru posibilele răspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 25 Ianuarie 2024
Se pot recupera numai in urma unui litigiu cu Casa de Pensii a MAI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Avcris Avcris Buna ziua, Am si eu intrebare , fratele meu a divortat in 2009 de sotie , sa stabilit plata pensiei alimentara pentru copil , el a platit pensia lunar dar nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vs timp/plati/program de vizita gratzia gratzia Buna ziua! Sunt noua pe acest forum si as avea nevoie de cateva raspunsuri profesionale la problema mea, va rog. Va multumesc anticipat. In 2 martie a ... (vezi toată discuția)
Oprire pe statul de salarii a pensiei alimentare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dana80 dana80 :-/ cum se procedeaza oprirea pe statul de salarii a unei pensii alimentare incepind cu data de 12.08.2005 pina la zi, si deasemeni cum se procedeaza cu plata ... (vezi toată discuția)