Soțul meu fost angajat MAI.
De 6 luni a ieșit la pensie.Pensia a fost virată in cont bancar.Niciodata nu a verificat câți bani intră lunar.
Mandatul de la Casa de Pensii MAI a fost livrat lunar prin poștă,dar nu l-a analizat detaliat.
Acum câteva zile l-a analizat mai detaliat și se menționează faptul că are de încasat o rentă de 1000 lei lunara(participarea la misiuni internaționale).Suma pensiei nete lunare este de 5133 roni(calculată și în decizie),în contul bancar sunt virați lunar 5133 roni,ceea ce rezultă că rentă lui lunara nu a fost virată,dar totuși specificată și calculată la totalul de plata pe mandat,adică 6133si (5133+1000renta=6133)
Astăzi a mers la casa de pensii și cei de acolo au menționat faptul că nu au avut fonduri suficiente pentru a transfera cei 1000 lei.Se pot recupera retroactiv(6
luni)?Până la urmă e dreptul lui,are o decizie în acest sens.Cum adică nu sunt fonduri suficiente?!pai și dacă nu sunt fonduri nici de pensii,ce facem-nu le plătim?!
Mulțumesc pentru posibilele răspunsuri.
Pensie alimentara
Avcris
Buna ziua,
Am si eu intrebare , fratele meu a divortat in 2009 de sotie , sa stabilit plata pensiei alimentara pentru copil , el a platit pensia lunar dar nu ... (vezi toată discuția)