avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune. Ni se cer 3000 de euro!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune. Ni se cer 3000 de euro!

Vă salut, cu respect!
Bunicul a decedat în 2013, dar nici pînă acum nu s-a dezbătut succesiunea.
Am încercat prin instanță, dar ni s-au cerut 3000 de euro.
Bunicul avea un teren în Mamaia Sat și un apartament în Constanța.
Unchiul meu (fiul bunicului) ne spune că totul este al lui. Că bunicul i le-a lăsat.
Dar cum i le-a lăsat? Testament, nu cred! Donație? Vînzare - cumpărare? Clauză de întreținere?
Nu vrem să dăm banii, dacă nu suntem siguri că obținem ceva.
Cum putem face să vedem și noi "actele"? Nu avem dreptul să le vedem? Mergem pe cuvîntul unchiului?
Noi eram în relații proaste cu defunctul. E posibil să nu mai existe nimic, la masa succesorală...
Dacă ne puteți da un sfat. :)
Mulțumim!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici gând,orice obligație e de mult prescrisa.Ce mi se pare fabulos este cumnoamenii își aduc aminte după zeci de ani de probleme nerezolvate la timpul lor..
Draga user, daca nu aveti vreo intentie sa munciti cateva luni sau sa vorbiti cu un aviocat, atunci sansele sa va angajati intr-o procedura de cativa ani pentru a obtine ceva din mostenirea aia nu prea exista.
Aceste informatii primite pe bucatele, care nu se leaga, ajuta doar daca munciti serios sa le puneti cap la cap. Chiar asa, unele informatii nu veti sti sa le folositi, pentru ca sunt mai tehnice, cum ar fi calificarea juridica a acelui contract, dovada donatiei, raportul donatiei etc. Sunt chestiuni tehnice.
Asadar, daca vreti sa aveti ceva sanse, discutati cu un avocat.
Daca doriti ca inainte de a cheltui sa aveti siguranta ca veti obtine ceva, asta nu este posibil.

Deci lucrurile stau cam asa: investiti timp, bani, efort si vedeti ce puteti obtine. Eventual poate gasiti un avocat care sa va ajute sa negociati, asa incat sa aveti sanse sa terminati amiabil toata chestiunea... in toate cazurile, amanarea problemei nu o face mai usor de rezolvat, timpul face sa pierdeti drepturi.

Asadar, mergeti intai la o consultatie sa vada cineva ce acte aveti si sa va explice cum stati si plecati mai departe de la ce va invata avocatul acela.
Mulți dintre dumneavoastră sunteți avocați. În practică, în spețele pe care le-ați întîlnit, sunt șanse cu donația deghizată / raportul donațiilor?

Au trecut 11 ani de la decesul defunctului. Noi am acceptat succesiunea încă de atunci, dar să nu se fi prescris. Deși eu știam că imobilele nu se prescriu. Au luat unii castele, după mulți ani...
Va indemn sa urmati sfatul Lilianei Gradinaru. Tocmai fiindca multi sunt profesionistii domeniului, e nevoie sa va asculte cu atentie si sa studieze documentele. E ca la medic: uneori trebuie sa mergeti la o consultatie preliminara si chiar sa faceti niste analize. La urgenta se merge doar in caz de forta majora.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bașca că din avocatură pun avocații mâncare pe masa copiilor. Câteva consultații generale pot fi oferite gratuit, dar ce vreți dumneavoastră costă bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accepatre succesiune doina_i doina_i Daca nu am facut la timp acceptarea se mai poate face ceva? (vezi toată discuția)
Protejare mostenire paradox paradox Buna ziua, neavand cunostinte juridice, intreb daca se poate ca bunica mea sa lase sau sa instraineze printr-un artificiu judiciar (donatie, act de ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa testament kikis kikis Buna ziua! Suspicionam semnatura de pe testamentul unchiului meu decedat ca fiind falsa...Lucrurile s-au intamplat astfel: a cazut, s-a lovit la cap, a intrat ... (vezi toată discuția)