avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul pe venit de 10 % la persoane cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul pe venit de 10 % la persoane cu handicap

Impozitul pe venit de 10 % la persoane cu handicap, se acorda din salariu NET sau BRUT ?
Mulțumesc
Pana acum din majoritatea facilitatilor nu s au aplicat.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:25, 26 Ianuarie 2024
Impozitul de 10% pe salariu nu se acordă, ci se reține din salariul lunar brut, și se virează catre bugetul de stat.

Persoanele încadrate în gradul de handicap GRAV sau ACCENTUAT sunt scutite de la plata impozitului pe venitul salarial.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit NeRa88 NeRa88 Buna ziua. Vreau sa va pun niste intrebari si tva rog in masura inc are puteti sa-mi dati un raspuns : Am un certificat de incadrare in grad de handicap la ... (vezi toată discuția)
Certificat handicap- impozit 16% aaa21 aaa21 Buna tuturor, Am nevoie de ajutorul vostru, se poate, va rog? Sunt persoana cu handicap, gradul este accentuat (o boala de sange ereditara). De fiecare ... (vezi toată discuția)
Ce contributii trebuie sa plateasca? AndreeaMadalina AndreeaMadalina Buna tuturor. M-am angajat recent la un ziar local, prin repartitie de la somaj, program de 8 ore. In contractul meu de munca salariul este de 975 lei. Seful ... (vezi toată discuția)