Buna ziua! Am fost anuntati ca nu se mai deconteaza naveta cadrelor didactice incepand cu luna ianuarie 2024 deoare au aparut acele prorogari prin OU 115 din 14 12.2023 pentru articolul 139 , anulandu-se obligatia ministerului de a deconta naveta pana in sept 2015. Intreb, deoarece exista contractul colectiv de munca semnat de sindicate cu minister, exista si art 127 din noua lege a invatamantului care spune ca administratia publica locala are obligatia de a asigura transportul...pana acum nu tot administratia publica locala a platit? era lege din 2014. In baza carei legi ni se taie decontul navetei in vreme ce colegii din alte scoli isi primesc banii. Mentionez ca este o scoala din mediul rural.
La MAI nu este nevoie de acte justificative de transport pentru decontarea navetei. In învățământ de ce este necesar?! Am găsit precizarea asta pe site-ul Sindicatul European EUROPOL.
DE CE NU SE POATE APLICA SI IN EDUCATIE?
DE CE LA NOI TREBUIE JUSTIFICATĂ SUMA( CHELTUIALA) ASTA??
MULȚUMESC!
Decontare naveta
pesori
M-am mutat la sat impreuna cu viitorul meu sot . Eu sunt personal didactic, iar el nedidactic. Amandoi facem naveta de la 26 de km de Timisoara. Am solicitat ... (vezi toată discuția)