avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Am o intrebare referitoare la transcrisul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Am o intrebare referitoare la transcrisul certificatului ...

Buna ziua. Am o intrebare referitoare la transcrisul certificatului de casatorie strain.

Am inteles ca termenul pentru solicitarea transcrisului este de 6 luni. Insa nu gasesc nicio informatie referitoare la depasirea termenului.

Ce se intampla in cazul in care solicit transcrisul la un an dupa cununia civila in Anglia? Exista o amenda? Sau se poate face si mai tarziu?

Nu am inteles termenul de 6 luni. Eu si partenerul meu calatorim mult si nu m-as incarda. Mai ales sa imi schimb si actele apoi.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 26 Ianuarie 2024
Contactați un avocat și ii puteți transmite acestuia actele pentru a se ocupa de transcrierea certificatului.
Legea prevede amenzi pentru nerespectarea termenului dar în realitate nu am văzut sa se si aplice efectiv vreo amenda.
Pasibili de AMENDĂ cuprinsă între 100 – 500 lei.

Informatia o gasiti in Legea 119/1996.

Cetăţenii români aflaţi în străinătate pot solicita transcrierea care îi priveşte în registrele de stare civilă române de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare de carieră ale României, a certificatelor sau extraselor de stare civilă eliberate de autorităţile străine, în cazul în care înregistrarea actului sau faptului de stare civilă a fost făcută în prealabil la autoritatea din statul de reşedin
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere act de stare civila strain in romania mirustefi mirustefi Buna ziua! Am o \"adeverinta\" - \"extras din registrul de inregistrare a populatiei\" eliberata de autoritatile din Izrael, care atesta schimbarea prenumelui ... (vezi toată discuția)
Casatoria din uk este recunoscuta in roomania? cleopatra_000042 cleopatra_000042 buna!sunt casatorita in uk cu un tip din 2010,mai mult pentru a obtine actele (o mare prostie)ne-am separat imediat dupa casatorie,eu stau cu iubitul meu acum ... (vezi toată discuția)
Casatorie in strainatate oonuta oonuta cat timp am la dispozitie ca sa inscriu o casatorie facuta in strtainatate, in registru din romania?si dak depasesc ce se intampla? multumesc. (vezi toată discuția)