avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut, Am facut un act VC cu tatal meu,dupa ce a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut, Am facut un act VC cu tatal meu,dupa ce a fost facuta ...

Salut,
Am facut un act VC cu tatal meu,dupa ce a fost facuta succesiunea mamei,rezultand ca tata sa ne despagupbeasca pe toti cu aprox 12000lei (pe vremea aceea).Suntem 4 copii ,pe unul din ei i-a despagubit,un altul a renuntat fara pretentii,mie mi-a vandut si mai este o sora care nu am avut atunci suma necesara,i-am acordat un drept de habitatie pana cand reuseam sa ai dau aceea valoare,acum binenteles nu mai vrea partea succesiuni care i se cuvenea. Ce pot face?Teoretic ea ar avea 1/4 din valoare,dar acum ce pot face sa o fac sa isi ia partea cuvenita?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:25, 1 Februarie 2024
Buna ziua, daca sora dvs a renuntat la mostenire a pierdut dreptul la cota sa succesorala. Nu se poate reveni asupra renuntarii. Daca a acceptat si ulterior s-a facut partaj, vanzare, etc. atunci situatia este alta.


Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, daca sora dvs a renuntat la mostenire a pierdut dreptul la cota sa succesorala. Nu se poate reveni asupra renuntarii. Daca a acceptat si ulterior s-a facut partaj, vanzare, etc. atunci situatia este alta.

Buna ziua,

Am specificat ca s-a facut un act de vanzare cumparare in care eu am avut o intelegere cu ea acordand un drept de habitatie viagera pana adunam suma succesoriala ce i se cuvine. Acum ea nu vrea sa accepte acea suma,si eu ce pot face.Eu am obtinut prin vanzare partea tatalui,a sorei care a renuntat fara pretentii si a frateluiu care l-am despagubit,mai ramasase decat ea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti ce face, i-ati acordat aiurea un drept și inca ce drept și acum nu se poate sa i-l luati daca femeia nu vrea sa renunțe la el. Mai grav e ca daca i-at dat drept pt toata casa, daca o supărați, va da și afara si va sta acolo pana moare.

Dacq moare înaintea dvs, veti apuca sa va bucurați de casa, daca nu...rămâne la copiii dvs daca aveti.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vanzare cumparare cu drept de habitatie viagera ContSters432278 ContSters432278 Buna ziua, Doresc sa va intreb ce este de facut in sitiatia de mai jos: Eu sunt cumparatorul aparatamentului tatalui meu(vanzator),pretul vanazarii la ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama si frati c500 c500 Am deschis o succesiune impreuna cu mama mea si cu sora mea,noi mai avem un frate .Tata a murit dar inainte sa moara ia cumparat fratelui meu un apartament iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune olympya olympya Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: tata si mama detin un imobil pe numele la amandoi.Tatal meu a decedat anul acesta,iar sora mea vrea sa dezbatem ... (vezi toată discuția)