avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune intre mama si frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune intre mama si frati

Am deschis o succesiune impreuna cu mama mea si cu sora mea,noi mai avem un frate .Tata a murit dar inainte sa moara ia cumparat fratelui meu un apartament iar apartamentul parintilor mei trebuia sa-mi revina mie da r nu au apucat sa faca actele.Acu mama mea vrea sa-mi dae partea ei mie ,fratele meu isi cere partea lui.Am deschis succesiunea la tribunal,si a venit expertul ieri ,fratele meu vrea banii in 3 luni,ce e de facut ca nu stiu ce sa fac si care sunt legile
Cel mai recent răspuns: c500 , utilizator 20:39, 18 Ianuarie 2010
pai se va face succesiunea la instanta dupa tatal decedat deoarece nu va intelegeti asupra modului de impartire a bunurilor. Mama poate sa specifice in fata instantei ca renunta la partea ce i s-ar cuveni ei din mostenire in favoarea dvs. Fratele daca isi exprima in acest sens dorinta va fi despagubit baneste si sora va avea parte si ea. Degeaba vrea fratele banii in 3 luni ca nu se prea poate. Credeti ca se va pronunta sentinta pana atunci?
Ar fi bine sa va angajati avocat ca sa temperati treaba.
Mama sa nu renunte nici intr-un caz la partea ei ce i se cuvine din succesiune. In acest caz ea nu va mai intra in calcul ca si mostenitor si atunci instanta va imparti totul in 2, intre sora si frate, fratele obtinadn o cota mai mare apoi din masa succesorala. Sa accepte si mama partea ei, poate zice ca stie sigur ca tatal voia sa ramana apartamentul fiicei, dar daca acceapta si ea succesiunea cota care ar reveni fratelui ar fi mai mica (impartindu-se in trei, fiu si intre mama si intre fiica) si ar fi mai putin de despagubit pentru frate. Apoi ulterior mama se poate intelege cu fiica si face o donatie sau un contract de intretinere cu fiica sa transfere si partea ei de proprietate fiicei!
Renunt la succesiune in favoarea cuiva nu este. Dreptul la succesiune este pe intreg, nu conteaza dupa ce se dezbate succesiunea. Se poate accepta sau renunta. Cine accepta mosteneste cota stabilita din toate bunurile care sunt la succesiune cine renunta nu mai poate avea pretentii la nici un bun din masa succesorala. Deci nu pot face succesiunea dupa un apartament (de ex.) unde mama renunta si accepta fiica, iar mai tarziu sa mai fac succesiunea dupa o casa unde mama vrea sa accepte si fiica sa renunte! Cum se accepta sau renunta prima data asa se merge pana la capat.
In ceea ce priveste imobilul care parintii l-au cumparat pentru fiu, era cumparat de la un strain direct pe numele fiului? Parintii pot face dovada ca au avut o suma de bani pe care au dat-o atunci in pret? Eventual vine vanzatorul de atunci ca si martor ca a primit banii de la parinti si nu de la fiul care e acuma proprietar?
Se va termina pe 21 ianuarie anul asta.As dori sa stiu care este termenul legal de a cumpara partea fratelui meu si in ce conditii sa ii dau banii ca sa nu ma pacaleasca,sora mea imi va vinde partea impreuna cu mama dupa proces .
tata nu a semnat nici un act precum ca a cumparat apartamentul fratelui meu iar mama nu stie ce a facut tata si cu cine a vorbit ca totul a fost aranjat de fratele meu.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,apreciez mult

Alte discuții în legătură

Succesiune după tată. suntem 2 frați și tata a murit de curând. ... viky62 viky62 Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a murit de curând. Părinții noștri au divorțat și fiecare a rămas cu un copil. Înțelegerea ... (vezi toată discuția)
Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)