avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune intre mama si frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune intre mama si frati

Am deschis o succesiune impreuna cu mama mea si cu sora mea,noi mai avem un frate .Tata a murit dar inainte sa moara ia cumparat fratelui meu un apartament iar apartamentul parintilor mei trebuia sa-mi revina mie da r nu au apucat sa faca actele.Acu mama mea vrea sa-mi dae partea ei mie ,fratele meu isi cere partea lui.Am deschis succesiunea la tribunal,si a venit expertul ieri ,fratele meu vrea banii in 3 luni,ce e de facut ca nu stiu ce sa fac si care sunt legile
Cel mai recent răspuns: c500 , utilizator 20:39, 18 Ianuarie 2010
Instanta va stabilii valoarea imobilului, mai nou se iau dupa expertizele notariale, in functie de zona unde se afla imobilul, nr. de camere. De aceea conteaza ca instanta sa de o cota parte cat mai mica fratelui, si din suma stabilita de instanta ca valoreaza imobilul el va primi cota aceea parte in lei. Nu exista asa ceva ca el vrea cat mai mult. Vrea bani, sa astepte (dupa cum noi stim destul de mult dureaza) pana instanta va stabilii cota lui si valoarea imobilului, cat va trebui sa platiti sulta Dvs. fratelui ... sentinta sa fie definitiva si irevocabila ... asta eu zic ca e MINIM 4 luni. Si neaparat sa cereti impartirea cheltuielilor judiciare, adica daca vrea sa mosteneasca sa isi suporte si partea din cheltuielile de succesiune facute in instanta! Ca daca era el drept, va intelegeti la notar, si nu trebuiau cheltuieli cu "tam-tam-ul" ;) Va trebuie un avocat bun, care sa va pregateasca cazul, care sa demonstreze ca fratele a primit anumite lucruri de la parinti, ... ... ca sa stabileasca instanta cat mai mica sulta ce va trebui sa o platiti!
Ori se intelege cu Dvs. si ii dati cat credeti de cuviinta Dvs. si sa semneze urgent declaratie de renuntare la succesiunea dupa tata, ori sa ASTEPTEeeee mult si bine, pana e gata procedura in instanta! Cu un avocat bun trebuie sa fie totul bine!
Daca banii cu care au cumparat apartamentul fratelui provin din vanzarea unui alt apartament bun comun al parintilor Dvs. atunci contractul de vanzare cumparare este dovada suficienta ca parintii au avut bani si cu acela au achizitionat apartamentul fratelui + martori, vecini, prieteni de-ai parintilor care au stiut de vanzare si apoi cumparare pt. fratele Dvs.
Nu au cu ce sa va intimideze. Asa ceva la noi nu etse ca azi te amenint si maine te si execut, in 3 luni sa-mi dai banii! NU valoarea de piata dicteaza pretul. Si fratele are o cota prea mica sa poata solicita dobandirea apartamentului fara sa trebuiasca sa plateasca el cotele Dvs. de exemplu. Nu va intimidati. Bine ca are bani de avocat si inca mai e si prostit de avocatul respectiv, daca i-a promis un cine stie ca castig mare de cauza. Nu va luati in gura cu fratele, daca stie ce trebuie sa faca sa faca demersurile legale, Dvs. stiti in mare ce se poate intampla, ce se poate face, si sa va lase in pace ca pe langa mizeria asta care o face nu sunteti obligati sa ii mai ascultati si amenintarile!
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic
Multumesc mult doamnei Manuela Bernat pentru sfaturi si pentru incurajari,sunteti super=D>
INTREBARE:Saptamina viitoare se pare ca se va termina procesul,intrebarea mea este :Oare chiar este tirziu sa depunem la dosar chitanta cu dovada ca parintii mei aveau bani in momentul in care fratelui meu i-au luat apartament chiar daca asta nu dovedeste lucrul asta ci numai ca banii au fost scosi din cont cu 2 zile inainte.Chiar judecatorul poate sa nu tina cont de lucrul asta acum la sfirsit?Ce trebuie facut?Si cum?Chitanta va fi totusi depusa la dosar dar trebuie sa facem ceva ca sa fim convingatori si sa il facem pe procuror sa i-a decizia corecta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după tată. suntem 2 frați și tata a murit de curând. ... viky62 viky62 Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a murit de curând. Părinții noștri au divorțat și fiecare a rămas cu un copil. Înțelegerea ... (vezi toată discuția)
Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)