avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune intre mama si frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune intre mama si frati

Am deschis o succesiune impreuna cu mama mea si cu sora mea,noi mai avem un frate .Tata a murit dar inainte sa moara ia cumparat fratelui meu un apartament iar apartamentul parintilor mei trebuia sa-mi revina mie da r nu au apucat sa faca actele.Acu mama mea vrea sa-mi dae partea ei mie ,fratele meu isi cere partea lui.Am deschis succesiunea la tribunal,si a venit expertul ieri ,fratele meu vrea banii in 3 luni,ce e de facut ca nu stiu ce sa fac si care sunt legile
Cel mai recent răspuns: c500 , utilizator 20:39, 18 Ianuarie 2010
Apartamentul care ar fi trebuit sa treaca pe numele Dvs. este bun dobandit de mama si tata impreuna, nu? Deci numai cota de 1/2 parti din imobil este pe numele tatalui Dvs. si numai acela se va mostenii. 1/2 este deja pe numele mamemi, nu?
In cel mai rau caz din1/2 al tatalui, mama mosteneste 1/4 si copii in cote egale vor impartii 3/4 din imobil. Atunci fratele ramane cu 1/4 din 1/2 care va fi o suma mai mica apoi din imobil. In instanta sa spuneti ca nu aveti posibilitatea despagubirii fratelui numai in xx timp (o vreme rezonabila) sau in rate lunare :D poate asa instanta va lua in calcul lucrul acesta!
Colega manuelabernat v-a intrebat foarte bine, cu un scop legal despre cum s-a cumparat apartamentul fratelui, pt ca daca puteti demonstra ca i l-a luat tatal ca un avans din succesiune, el nu ar mai primi nimic in instanta. Puteti solicita si proba cu martori, daca exista.

Cel mai bine sa accepte si mama si sora, si, cum ati spus, sa va vanda/doneze dupa ce se termina procesul.
da ,fratelui meu i se cuvine doar o patrime din jumatate de apartament,iar el ne impune sa-i dam banii in termen de 3 luni.Ieri si-a trimis avocatul pe care da abia si la pus sa o intimideze pe mama cu termenul asta ca daca nu o va plimba prin instanta iar mama s-a speriat.
mama zice ca ea nu stie ce a facut tata iar banii erau pe numele lui si nu are proba ca banii astia au existat cu toate ca i-au dobindit in urma vinderii unui apartament mai mare.
Nu vreau sa ma intelegeti gresit ,la tribunal e proces numai pentru succesiune si nu stiu ce va urma,oare acolo trebuie sa punem termen pe perioada de cumparare a partii fratelui meu?s-au se va deschide un alt proces pentru a se stabilii?Si mai am o intrebare care ma ucide...oare pretul apartamentului va fi acela de pe piata de vinzare?

Alte discuții în legătură

Succesiune după tată. suntem 2 frați și tata a murit de curând. ... viky62 viky62 Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a murit de curând. Părinții noștri au divorțat și fiecare a rămas cu un copil. Înțelegerea ... (vezi toată discuția)
Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)