avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune intre mama si frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune intre mama si frati

Am deschis o succesiune impreuna cu mama mea si cu sora mea,noi mai avem un frate .Tata a murit dar inainte sa moara ia cumparat fratelui meu un apartament iar apartamentul parintilor mei trebuia sa-mi revina mie da r nu au apucat sa faca actele.Acu mama mea vrea sa-mi dae partea ei mie ,fratele meu isi cere partea lui.Am deschis succesiunea la tribunal,si a venit expertul ieri ,fratele meu vrea banii in 3 luni,ce e de facut ca nu stiu ce sa fac si care sunt legile
Cel mai recent răspuns: c500 , utilizator 20:39, 18 Ianuarie 2010
Pacat ca nu a facut tatal dvs. un act sau nu a lasat nici o dovada.
Se va face o evaluare a apartamentului.
Termenul de plata a sultei se va stabili in instanta, solicitati un termen mai mare.
Da dar important acum e sa stiu ce sa fac ma departe sa nu fac si eu alte greseli care or sa ma coste,din punct de vedere juridic ca nu prea ma pricep mai deloc.
Ce urmeaza daca partile nu se inteleg ,cine stabileste valoarea pe m2 si termenul de rascumparare
momentan va judecati pt. partaj succesoral. dupa stabilirea cotelor parti cuvenite fiecaruia dintre succesori se poate face si o iesire din indiviziune .
astfel, dvs. puteti solicita sa va fie atribuit imobilul , cu obligatia de a plati sulta tuturor celorlalti succesori .sau la notariat puteti realiza un partaj voluntar , prin care ceilalti erezi cedeaza cotele lor parti in favoarea dvs.
binenteles, va trebui sa-l despagubiti pe fratele dvs. conform cotei ce i se va atribui din imobilul respectiv.
Si cine va stabilii valoarea imobilului si suma care va urma sa fie platita pe partea care i se cuvine,asta nu inteleg,caci fratele meu ,,vrea cit mai mult,, citez ce a spus el.Eu cit trebuie sa-i dau .

Alte discuții în legătură

Succesiune după tată. suntem 2 frați și tata a murit de curând. ... viky62 viky62 Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a murit de curând. Părinții noștri au divorțat și fiecare a rămas cu un copil. Înțelegerea ... (vezi toată discuția)
Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)