avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara.Vă rog să mă lămuriți asupra tipului ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara.Vă rog să mă lămuriți asupra tipului de pensie ...

Bună seara.Vă rog să mă lămuriți asupra tipului de pensie pe care să o aleg,în situația în care nu mai pot lucra, datorită unui handicap fizic pe care îl am acum.Precizez că aș ieși la pensie de drept în noiembrie 2024.Un sfat al unei doamne de la CJP mă îndreaptă spre pensia de boală,nu spre cea anticipată, în care caz aș avea de pierdut când voi ajunge la pensia de drept.Așa este? Mulțumesc frumos și aștept răspuns cât mai repede,ca să știu cum depun dosarul.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:25, 29 Ianuarie 2024
Ați primit informația corectă.Pensia de invaliditate se calculează ca și cea de limită de vârstă.Este fără penalizări și intră în calculul ei inclusiv stagiul asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vârsta de pensionare bluetender bluetender Buna seara. Aş dori să ştiu care ar fi vârsta de pensionare în urmatoarea speţă: Un vecin ma rugat să mă interesez, la ce vârstă ar putea ieşi ... (vezi toată discuția)
Variante de pensionare linualin linualin Va supun atentiei urmatorul caz: Socrul meu implineste 60 de ani in luna martie 2010, cand doreste sa iasa la pensie din cauza serviciului mult prea ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata sau pensie de invaliditate? pozitivista pozitivista In primul rand \\"La multi ani\\" tuturor! Pentru ca trebuie sa iau urgent o decizie (pana in 8 ian 2015), va rog sa-mi raspundeti cat se poate de ... (vezi toată discuția)