avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! As dori sa-mi spuneti ce sanctiune ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! As dori sa-mi spuneti ce sanctiune primeste angajatorul ...

Buna seara!
As dori sa-mi spuneti ce sanctiune primeste angajatorul in cazul in care de la 01.01.2024 NU majoreaza salariul minim brut
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 29 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt doua situatii diferite:
1. Nerespectarea prevederilor legale privind salariul minim , amenda de la 300 lei la 2.000 lei;

2. daca nu respecta aceasta prevedere: Începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit în condiţiile legii poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă. După expirarea perioadei respective, acesta va fi plătit cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
Nu exista sanctiune.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Potrivit art. 164 din codul muncii (21) Începând cu data de ... mari1705 mari1705 Potrivit art. 164 din Codul Muncii (21) Începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit în ... (vezi toată discuția)
Majorarea salariului valentinaanghel valentinaanghel Buna seara! Majorarea salariului pentru salariatii care in data de 18.12;2021 au mai mult de 24 de luni contract individual de munca cu salariul minim se face ... (vezi toată discuția)
Conform oug 130/2021 salariul de bază minim brut pe țară garantat ... AAdriana8 AAdriana8 Conform OUG 130/2021 Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maximum 24 de luni de ... (vezi toată discuția)