avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ,am îngrijit o bătrână de 90 ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ,am îngrijit o bătrână de 90 ani ,fără nici ...

Bună ziua ,am îngrijit o bătrână de 90 ani ,fără nici o plată sau obligație din februarie până în septembrie 2023 când , la sugestia ei ,am făcut contract de întreține și act de dezmembrare pt un corp de casă nelocuit . Am locuit non-stop o lună și jumătate și am și dormit cu ea in pat dar nu am mai vrut asta și, din acest motiv au început șicanările și nemulțumirile ei referitoare la mine,culminând cu izgonirea mea . Acum sunt acționată in judecată pt anularea contractului de întreținere . Menționez că am respectat contractul de întreținere,și sunt de acord cu anularea acestui contract, dar această casă era înregistrată la OCPI ca și anexă , acte de cadastru nu a avut, eu am plătit și contractul de întreținere,și cadastristul pt măsurători, taxa pt dezmembrare, taxe de urgență , pentru care am chitanțe. Vă rog să îmi spuneți cum pot să-mi recuperez sumele folosite ca și taxe ,și dacă mă pot prezenta fara avocat în instanță. Mulțumesc .
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2024
marinescu e, utilizator
Cel mai recent răspuns: marinescu e , utilizator 12:54, 30 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, daca si in functie de motivele pentru care s-ar rezilia contractul de intretinere, respectiv daca s-ar retine culpa dvs. in neexecutarea contractului, acele sume nu le veti recupera. Mai mult, este posibil sa fiti obligata la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de acest proces. Legal, va puteti prezenta singura la dosar, dar nu este recomandabil tinand cont ca dosarul nu este unul simplu si riscurile sunt pe masura, astfel incat este mai mult decat oportun sa va angajati un avocat pentru a nu majora si mai mult prejudiciul dvs.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare extras de carte funciara florentinazara florentinazara Buna seara Va rog sa-mi dati solutii pentru urmatoarea problema: Am achizionat un teren extravilan si pentru incheierea autentificarii contractului de vanzare ... (vezi toată discuția)
Acþiune posesorie (proces civil) gabitzu1ro gabitzu1ro Reclamant:G.I Parat. C.V. Solutie: Respinge cererea de acordare ajutor public judiciar. INTREBARE ce inseamna aceasta solutie si cui se refera. ... (vezi toată discuția)
Anularea contractului de intretinere rarescostin rarescostin buna ziua. inaintea sarbatorilor de craciun am semnat cu 2 batrani, vecini, la insistentele si rugamintile acestora, un contract de intretinere prin care ne ... (vezi toată discuția)