avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil cu drept de ipoteca de habitatie si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil cu drept de ipoteca de habitatie si drept de ipoteca legala

Buna seara.
Am urmatoarea situație: fiica a devenit proprietară,cumpărând de la mama sa ,aceasta având drept de abitație viageră. Intabularea este pe numele fiicei (cumparator),dar se intabuleaza si numele mamei (vânzător) cu drept de ipoteca legală si habitatie. Întrebarea este: fiica poate vinde sau are nevoie si de acordul mamei,cea din urmă locuind la fiica cumparatoare ,care o îngrijește, fiind bolnava?
Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2024
belcris141, utilizator
Cel mai recent răspuns: belcris141 , utilizator 00:06, 30 Ianuarie 2024
Fiica nu a achitat prețul vânzării?
De ce e notata ipoteca?
Ba da,scrie in contract ca e achitata suma si ca " imi rezerv dreptul de abitatie viagera,asupra întregului imobil,fara plata chiriei,cu obligatia cumparatoarei(fiica), de a ma întreține, medicamente etc."

raluk0207 a scris:

Fiica nu a achitat prețul vânzării?
De ce e notata ipoteca?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, pentru vânzare e nevoie si de acordul mamei
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

raluk0207 a scris:

Da, pentru vânzare e nevoie si de acordul mamei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorul rezerva drep de habitatie viagera? mariapopescu mariapopescu Titlul :Contract de vanzare-cumparare \" intre subsemnatul x in calitate de vanzator ; y in calitate de cumparatorare si parintii cumparatoarei in calitate ... (vezi toată discuția)
Donatia unei sume de bani, raport mariapopescu mariapopescu Daca in actul de vanzare-cumparare apare ca doantie o suma de bani pentru cumparare unui apartament si aceasta suma intra in masa succesorala,atunci dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Curatela balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com am un contract de intretinere cu o doamna acum are 94 ani si cu habitatie viagera pt ea si fiica ei cu schizofrenie paranoida, grad II. Pot sa obtin dreptul de ... (vezi toată discuția)