avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara! Am depus o plangere penala la timp dar nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara! Am depus o plangere penala la timp dar nu a fost ...

Buna seara!

Am depus o plangere la politie, la timp, dar nu a fost luata in considerare si vreau sa depun din nou, direct la parchet cu trimitere spre prima deoarece probele sunt in evidentele lor.
Intrebarea mea este: trebuie sa fie tot in termen de 3 luni de cand am luat la cunostiinta de savarsirea infractiunii?
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2024
Andeu984, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 18:03, 1 Februarie 2024
Bună ziua!
Da! Trebuie sa nu treacă 90 de zile daca este vorba de o infracțiune care se cercetează la plângere prealabilă.
Puteți trimite cerere la parchet să vă comunice stadiul cercetării, inducând numărul de lucrare sau Nr. de înregistrare al plângerii penale depusă de dvs.
Din pacate au refuzat sa faca cercetari. Nici nu au audiat martorii, desi mie mi-au spus ca i-au sunat sa-i cheme. Am primit un raspuns de lucrare inregistrată la sesizari nu la penal. Polițiștii care au efectuat verificările au concluzionat că faptele sesizate nu sunt de natură penală sau contravențională. O ruda din familie care lucreaza in politie mi-a spus ca nu au vrut sa se incarce cu dosare la sfarsit de an.
Termenul se calculeaza la 90 de zile exact sau din ziua lunii in care am luat la cunostinta de savarsirea infractiunii pana in aceeasi zi a lunii a treia?
90 de zile de când ați luat cunoștință de fapta penală( daca nu ați avut cunoștință de fapta in momentul producerii acesteia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar trimis la parchet trimisa la parchet. ciudat george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. Am depus o plangere penala pentru inselaciune online. Am adus dovezi tot ce am putut. Acum am fost la politie si mi-au spsu ca dosarul a fost ... (vezi toată discuția)
Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)
Vătămare corporală grava Alexandra chitu Alexandra chitu La cate zile dupa cel de al 2 lea RMN politia are obligatia sa înainteze dosarul penal întocmit,la parchet? (vezi toată discuția)