avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Traduc poezii dintr-o carte si vreau sa le public ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Traduc poezii dintr-o carte si vreau sa le public intr-o revista. E vreo problema cu drepturile de autor?

Buna ziua, am o intrebare legata de drepturile de autor. In cazul in care eu traduc, dintr-o carte, toate poeziile unui autor, iar acea carte nu contine doar poezii, care sunt poate un sfert din acea carte sau mai putin, cartea nu a mai fost tradusa, iar autorul este in viata, si doresc sa public intr-o revista literara traducerile mele dar fara poeziile in original, si pun si sursa si autorul, e vreo problema legata de drepturile de autor? Adica eu traduc pe cont propriu, nu pentru vreo editura. Revista imi poate publica traducerile fara probleme?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:23, 30 Ianuarie 2024
Aveti nevoie de acordul scris al autorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de autor în raportul autor-traducător florianmarin77 florianmarin77 Salut! Eu am scris o carte în limba română, pe care am publicat-o online cu ISBN românesc. Un domn din Australia, un român stabilit acolo de mulți ani, ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor in traducerea literara - incurcatura de nume luura luura Buna seara Va scriu in speranta ca ma puteti sfatui despre pasii pe care ii pot urma pentru a remedia ceea ce eu consider a fi o nedreptate. Am tradus anul ... (vezi toată discuția)
Plagiat traducere george_07 george_07 Este vorba de o editura care a lansat in regim neexclusiv o carte tradusa din limba engleza, dupa care, o alta editura, a lansat acelasi titlu, tradus ... (vezi toată discuția)