avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registrul incasari si plati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registrul incasari si plati

Buna,as dori un raspuns daca ma puteti ajuta.Am incercat sa fac registrul de incasari si plati printr-un program de contabilitate- SAGA pentru persoane fizice.
Ce nu inteleg este cum complectez de exemplu ridicarea de numerar de la ATM din extrasul de cont. Procedez ca si in contabilitatea in partida dubla? Fac plata in banca si incasez banii in casa si apoi se fac plati pe baza bonurilor,sau cum ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 21:03, 3 Februarie 2010
Ridicarea de numerar nu trebuie evidentiata in registrul jurnal de incasari si plati. Sumele ridicate sunt ale dvs peronale si dispuneti cum doriti de ele. Daca aceste sume le folositi pentru achizitii bunuri (servicii) in interesul afacerii dvs, atunci in reg jurnal incasari si plati, inregistrati plata respectiva.
Inteleg atunci ca nici plata cu cardul, daca nu este facuta in scopul unor cheltuieli pentru PFA, nu trebuie trecuta. Corect?
Da, foarte corect .
De fapt treaba cu registrul jurnal este foarte simpla.Si eu am PFA si am inteles asa de la inspectorul meu:
1.Cumpar marfa pe care vreau sa o vand,o trec in registru la incasari ( chitanta se trece , nu factura)
2.Platesc chiria spatiului,piese auto,sau orice altceva are legatura cu PFA-ul il trec in registru la plati ( BINEINTELES chitantele ).

Mai simplu de atat nu se poate. Am inteles ca de restul banilior dispun ca si de banii personali si nu ii trec nicaieri.
P.S. La sfarsitului anului, la diferenta dintre incasari si plati platesc impozit.
AM INTELES BINE???
Da, cu conditia ca acele plati pe care le scadeti sa aiba caracter de deductibilitate ( pentru ca pot fi si plati care nu sunt deductibile integral, sau chiar deloc) ex: protocol sponsorizari, diurne... etc vezi OMFP 1040/2004

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Determinare venit impozabil intreprindere individuala cristina_71 cristina_71 Buna seara , pentru determinarea venitului impozabil la o intreprindere individuala se ia in considerare la venituri baza fara TVA si la cheltuieli baza ... (vezi toată discuția)
Inregistrari in registrul de incasari si plati contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu modul de completare registrul de incasari si plati 1. De exemplu am o ridicare de numerar de 2000 lei din banca o voi ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)