Modernizare = "cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent aparţinând imobilului respectiv, adăugarea de elemente noi"
Deci nu e vorba de modernizare la înlocuirea liftului, căci nu există vreo transformare și nu se adaugă elemente noi. E tot o reparație, dar ceva mai mult decât cea capitala.
De aia nu se aplică regula de minim 2/3
din TOTAL proprietari, de la art. 51, ci majoritate simpla, dintre membrii prezenti la AG.
Aici vorbim "discutii" dle moderator.
Adica modernizez ceva, un echipament din 1950 cu un echipament 2024.
Sunt diferente ca de la cer la pamant, va rog sa ma credeti - am 5 lifturi modernizate si stiu ce vorbesc.
Este bine ca cat mai multi dintre proprietari sa-si de-a acordul in aceasta privinta - mai ales ca aceste echipamente sunt supuse controlului CNCIR. Pana acum, le-au mai carpit meseriasii cat au putut, dar, probabil ca nu mai au ce carpi.
V-am zis, de curiozitate am cautat in DEX, daca vreti, dati o cautare - nu vreu eu sa pin link.
Oricum, cineva a intrebat, noi am incercat sa-l ajutam.
@eugarizan - mai in limba romana, nu se poate? Nu am inteles ce ati vrut sa ziceti in ultima postare. Cu parere de rau!
D-le Grecu eu v-am citat din articolul pus chiar de dvs., ce intelege legiuitorul despre modernizarea partilor comune, .Liftul exista de la constructia blocului, daca-l schimbi cu unul nou va fi alcelasi lift, cu aspect nou, dar nu va avea o cabina de alte dimensiuni, nu va deservi si alte nivele, nu i se adauga altfel de functionalitati. Evident ca va functiona silentios, usile vor glisa altfel, butoanele vor straluci, dar nu ati inlocuit o bicicleta cu un SUV.
Ia cautati si cuvintele "transformare" sau "elemente noi" in DEX, ca va lamuriti .
Daca-mi spuneati ca ati schimbat 5 lifturi cu 5 teleportoare de jos pina-n apartamentul fiecaruia, va dadeam dreptate.
Aici, noi am schimbat - prin inlocuire totala cam 15 usi de intrare in scara blocului.
Daca ziceti ca am facut o "transformare", cand de fapt am facut usi noi, adica am modernizat ceea ce inainte erau niste bucati de tabla cu geamuri - este treaba dumitale, dar nu vorbim limba romana, ci un soi de dialect...
Puteti inchide topicul sau sa-l lasati sa mai rada si altii de cat de savant discutam pe-aici.