avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... M-am constituit parte civila cu pretenții daune ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

M-am constituit parte civila cu pretenții daune morale intr-o ...

M-am constituit parte civila cu pretenții daune morale intr-o cauza penala care a fost clasat privind suspectul în temeiul prescrierii răspunderii penale (8 ani). Acum doresc sa depun plângere la acea ordonanta de clasare. Sunt șanse pentru plata daunelor morale? Ce demersuri sa fac? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornely , utilizator 12:02, 31 Ianuarie 2024
Puteți solicita daunele morale pe cale civilă, adică întemeindu-vă pe dispozițiile Codului civil. Dacă vi se va admite plângerea și procesul penal va continua, cauza civilă se va suspenda de la punerea în mișcare a acțiunii penale și până la soluționarea în primă instanță a cauzei penale, dar nu mai mult de un an. Vedeți și art. 27 și 28 din Codul de procedură penală. În concluzie, mai rapid ar fi să chemați în judecată persoana răspunzătoare, însă în temeiul art. 1349 alin. (1) din Codul civil.
Va mulțumesc pentru informații.
Exista un model pentru solicitarea pe cale civila? Cui adresez solicitarea? Va mulțumesc

justix a scris:

Puteți solicita daunele morale pe cale civilă, adică întemeindu-vă pe dispozițiile Codului civil. Dacă vi se va admite plângerea și procesul penal va continua, cauza civilă se va suspenda de la punerea în mișcare a acțiunii penale și până la soluționarea în primă instanță a cauzei penale, dar nu mai mult de un an. Vedeți și art. 27 și 28 din Codul de procedură penală. În concluzie, mai rapid ar fi să chemați în judecată persoana răspunzătoare, însă în temeiul art. 1349 alin. (1) din Codul civil.

Va mulțumesc pentru informații.
Exista un model pentru solicitarea pe cale civila? Cui adresez solicitarea? Va mulțumesc

justix a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! fac parte intr un dosar care a fost clasat pe motivul ... Koman91 Koman91 Buna ziua! Fac parte intr un dosar Care a fost clasat pe motivul prescrierii ! Petentul a depus plângere împotriva soluției procurorului in camera ... (vezi toată discuția)
Am depus plângere in termen, impotriva solutiei de clasare prin ... Cornely Cornely Am depus plângere in termen, impotriva solutiei de clasare prin prescriptie, în temeiul art 339 alin 4 Cod procedură penală. Totodată am depus și cerere ... (vezi toată discuția)
Daune morale din culpa angajatorului Nina1 Nina1 Va rog ajutati-ma cu o formulare pentru solicitare daune morale din vina angajatorului in ceea ce priveste modificarea salariului si programului de lucru si ... (vezi toată discuția)