avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am depus plângere in termen, impotriva solutiei de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am depus plângere in termen, impotriva solutiei de clasare prin ...

Am depus plângere in termen, impotriva solutiei de clasare prin prescriptie, în temeiul art 339 alin 4 Cod procedură penală. Totodată am depus și cerere constituire parte civilă iar azi am primit răspuns ca dosarul a fost soluționat și ca atare cererea nu mai poate fi luata în considerare. Intrebare:
1. Dosarul nu este considerat soluționat abia după ce se soluționează plângerea depusă de mine în temeiul art 339, alin (4)? Nu doar atunci este definitiva?
2. Dacă dosarul rămâne soluționat prin clasare prin prescriptie, faptul ca pe parcursul derulării dosarului penal am menționat ca ma constitui parte civila, nu mai sunt șanse de primire a daunelor?
Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2024
Cornely, utilizator
Buna ziua, probabil ca dosarul a fost solutionat prin clasare. Probabil ca plangerea depusa de dvs. s-a solutionat prin clasare.
2. daca s-a solutionat cu solutia de prescrierea faptelor, atunci pentru primirea daunelor, va trebui sa va indreptati pe cale civila impotriva persoanei ce v-a produs daune.
Va mulțumesc pentru răspuns.
Odată cu plângerea depusa împotriva solutiei de clasare în temeiul art 399 alin 4, am depus și o cerere ca să ma constitui parte civila, iar răspunsul primit azi a fost ca dosarul a fost soluționat și ca atare cererea nu mai poate fi luata în considerare.
Cererea carei institutii trebuia adresata?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua, probabil ca dosarul a fost solutionat prin clasare. Probabil ca plangerea depusa de dvs. s-a solutionat prin clasare.
2. daca s-a solutionat cu solutia de prescrierea faptelor, atunci pentru primirea daunelor, va trebui sa va indreptati pe cale civila impotriva persoanei ce v-a produs daune.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangerea impotriva solutiei de clasare nu poate fi solutionata impreuna cu cererea de constituire parte civila.
Sunt institutii juridice diferite si care nu se intrepătrund.
Prima data trebuie sa vedeti cum se solutioneaza plangerea impotriva solutiei de clasare si in functie de rezultatul acesteia, veti putea face sau nu constiuirea de parte civila in doarul penal.
Ar fi bine sa consultati un avocat totusi. Mai ales ca este interesul dvs. sa va recuperati daunele. Riscati sa pierdeti pe aspecte de procedura si sa nu mai recuperati nimic niciodata. Pentru a plati o consultatie juridica și a vă lămuri cu privire la toate aspectele juridice de procedura, nu este o avere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosarul este solutionat sau nu? parchetul de pe lângă judecătorie ... Cornely Cornely Dosarul este solutionat sau nu? Parchetul de pe lângă Judecătorie a emis o ordonanta de clasare în temeiul prescripției iar la finalul acesteia se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am primit solutia de la parchetul de pe lângă judecătorie ... oroian-rodica oroian-rodica Bună ziua. Am primit solutia de la parchetul de pe lângă judecătorie prin care dispune clasarea cauzei penale din lipsa de probe. Vreau sa fac plângere ... (vezi toată discuția)
Am depus o plangere impotriva solutiei de clasare conf art 340 ... Alina Avila Alina Avila Am depus o plangere impotriva solutiei de clasare conf art 340 alin 2 ,avand termenul de judecata in octombrie As trebui sa introduc actiune civila in ... (vezi toată discuția)