avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, calitate de mostenitor!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, calitate de mostenitor!

Deoarece aici am gasit cele mai bune raspunsuri si indrumari va solicit din nou ajutorul.
Bunicul meu a decedat in 2009. Ultimul domiciliu era in com Cernica, Ilfov, acolo unde are casa si terenul aferent.
Tatal meu a decedat in 2022 si a avut ultimul domiciliu in Calarasi. Tata nu a avut bunuri pe numele lui. Noi suntem doi frati si tata a avut trei frati. Cum trebuie sa procedam pentru a se ajunge la dezbaterea mostenirii din partea bunicului?
Este adevarat ca mai intai trebuie sa facem succesiunea de la tata si dupa aceea de la bunicul?
Daca tata nu a avut bunuri la momentul decesului nu este sufucient sa mergem direct la succesiunea de pe urma bunicului.
Mentionez ca nu ne intereseaza casa si terenul bunicului deoarece acolo locuieste un unchi si acesta doreste sa isi faca actele.
Care este cea mai simpla metoda?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vitalsmart , utilizator 11:50, 31 Ianuarie 2024
Tatăl dvs. are calitatea de moștenitor legal al bunicului dvs., deci trebuie să se verifice de notar dacă a acceptat expres sau de instanță dacă a acceptat tacit moștenirea bunicului dvs., mai ales că există și alți moștenitori legali și trebuie văzut cine și cât a moștenit de pe urma bunicului dvs. Dacă se constată că tatăl dvs. este moștenitor al bunicului dvs. și cota lui din moștenire, acele lucruri vor deveni ale tatălui dvs. (chiar dacă înainte nu a avut bunuri pe numele său). Bunurile astfel moștenite le transmite la rândul său către dvs. și frații dvs. . În concluzie, trebuie să rezolvați mai întâi succesiunea bunicului și mai apoi pe cea a tatălui.
De la notariat am inteles ca se procedeaza in ordine inversa. Mai intai face succesiunea tatalui si dupa aceea a bunicului si trebuie sa facem certificat calitate mostenitor. Cred ca nu e ok si dvs aveti dreptate. Mai intai succesiunea bunicului si dupa aceea a tatalui.
La succesiunea bunicului ne prezentam direct ca si mostenitori sau aici aducem calitate mostenitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea bunicului Mirelagica Mirelagica Am și eu o întrebare tatăl meu a decedat acum zece luni părinți tatălui meu la fel sunt decedați acum unchii mei vor să facă succesiune să împartă ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa de la bunicul Meuta Georgeta Meuta Georgeta Raspuns pt.d-nul Avocat Gabriel Trifu Bunicul a murit in 1957 . Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti 2 copii. -[u]tatal meu [/u][b][b]care a ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunici Dinamo44 Dinamo44 Bună ziua! Am și eu o întrebare. Bunicii mei au decedat(bunica în 2008) iar bunicul în 2016. Tatăl meu(fiul bunicilor) a decedat în aprilie anul ... (vezi toată discuția)