avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate

buna ziua.trebuie sa consolidez casa.sa schimb acoprisul.dar peste o parte din casa este streasina vecinului ceea ce ma impiedica in folosirea intregii suprafete de proprietate,nu pot face nimic pe acea suprafata ,nici macar sa schimb acoperisul .ce as putea face sa pot folosi toata suprafata proprietatii mele,daca exista posibilitate rapida,deja sunt la faza pud, cam cat m-ar costa sa demarez ceva in acest sens,si ce sanse am sa castig?el poate invoca uzucapiunea?el a cumparat casa in 1997,eu in 2002.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:06, 3 Februarie 2010
daca nu va intelege sa-si ia streasina de pe casa dvs, faceti actiune in instanta.
nu are ce caut streasina lui pe casa dvs.
Ce pud? Cred ca ori exprimarea e ciudata, ori nu inteleg eu termenul si-l asociez cu altceva ce nu are ce cauta aici...
Incercati sa negociati cu el, poate nu ajungeti in instanta.
planul urbanistic de detaliu pentru autorizatie de constructie.nu este omul cu care sa te poti intelege.
Cred ca ar trebui sa asteptati pana ajungeti la PC ca sa vedeti ce va spune primaria ca va trebuie: acces la vecin, acordul lui etc. si apoi puteti sa incercati ori o negociere, ori o actiune in instanta.
Imi pare cam devreme, nu aveti nici Certif urbanism inca.
certificatul de urbanism il am,in el se cere pud.daca nu este de acord si nu o sa fie,ce posibilitati am, dar care sa se rezolve repede,,cerificatul de urbanism e valabil doar 1 an cu posibilitate de prelungire inca unul.

Alte discuții în legătură

Lntocmire puz s0r1n s0r1n pentru intocmirea unui PUZ este obligatori o suprafata de minim 10000 metrii. Este obligatoriu ca cei 10000 metrii sa fie lipiti sau pot sa fie si anumite ... (vezi toată discuția)
Probleme cu constructia unui supermarket langa casa mea georgeblaga georgeblaga Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de modul in care se construieste un supermarket langa casa mea. In urma cu 2 saptamani o firma a inceput constructia ... (vezi toată discuția)
Casa curte indiviziune cozzmyn86 cozzmyn86 Buna ziua, Am cumparat o casa in Ploiesti aflata in indiviziune intrare(poarta) comuna. Am depus actele pentru a o btinr un certificat de urbanism pentru ... (vezi toată discuția)