avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, In momentul de fata sunt casatorit in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, In momentul de fata sunt casatorit in acte.Am locuit ...

Buna ziua,
In momentul de fata sunt casatorit in acte.Am locuit cu sotia in casa socrilor pana in anul 2018,cand m-au alungat din casa.Sotia a stat cu mine cateva luni,apoi in luna iunie 2019 m-am separat definitiv de sotie si nu am mai vazut-o.Nu am divortat,in acte suntem casatoriti.Anul acesta a trebuit sa imi schimb buletinul si am aflat cu stupoare ca sunt tatal unui copil din anul 2021,bineinteles mama copilului este sotia mea de care nu am divortat.Am aflat cu ani in urma ca sotia are un copil cu un alt barbat,dar nu m-am gandit ca m-a trecut pe mine tatal copilului.In cazul acesta,ce pot face sa nu figurez,in mod fals,tatal copilului si risc sa platesc pensie alimentara?Deocamdata nu am primit nimic oficial,dar in cazul divortului,as putea fi obligat la plata pensiei alimentare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: roninica , utilizator 19:02, 1 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti trecut ca tata al minorului deoarece legea spune ca acesta are ca tata pe sotul mamei, daca data conceptiei lui este in interiorul casatoriei.

Este insa o prezumtie simpla, care va putea fi rasturnata intr o actiunde de tagada a paternitatii in instanta.

In cazul divortului, atatat timp cat minorul este pe numele dvs da, veti fi obligat la plata pensiei.

Solutia este tagada paternitate in instanta si cel mai simplu apoi un divort notarial.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viitoarea fosta sotie vine cu actualul partener in locuinta noastra comuna ... Radum73 Radum73 buna ziua , am un divort inca nefinalizat la notar iar de curand am aflat ca sotia vine cu actualul partener in locuinta comuna ! mentionez ca vine in lipsa ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate karissa karissa in luna mai am divortat, hotararea de divort fiind pronuntata in iunie si ramasa definitiva. In septembrie am nascut un copil, care, desi are alt tata ... (vezi toată discuția)